Batoane crocante de tofu sau tofu crispy strips

Batoane crocante de tofu sau tofu crispy strips

Zilele astea am avut pofta de ceva crocant si putin picant, iar prima idee care mi-a venit a fost aceasta: batoane de tofu marinate in sos de soia si invelite intr-un strat crocant de fulgi de porumb. Am pus soia la inmuiat cu o seara inainte, a doua zi am facut laptele de soia, apoi branza tofu. Dupa tofu s-a intarit si racit, m-am apucat de batoanele crocate.

Ingrediente pentru batoane crocante de tofu sau tofu crispy strips:

  • 250 gr de tofu
  • 3-4 linguri de sos de soia
  • 1/2 lingurita de chili
  • 1/2 lingurita de cimbru uscat
  • 1/2 lingurita de oregano
  • 50 gr de faina
  • 1 lingura de fulgi de drojdie
  • 1/2 lingurita de boia dulce
  • 1/2 lingurita de cimbru
  • 100 ml de apa
  • Sare
  • 100-120 gr fulgi de porumb

Mod de preparare pentru batoane crocante de tofu sau tofu crispy strips:

Am inceput prin a taia tofu in fasii cam de 2 cm grosime. Pentru ca am facut branza tofu acasa, am ales sa o fac mai ferma, mai uscata. Daca o cumparati, uscati-o bine cu servetele absorbante inainte de a o lasa la marinat, astfel evitati ca branza sa se rupa.

Am asezat branza tofu intr-un vas si am turnat peste ea sosul de soia, pudra de chili, cimbrul uscat si oregano. Am lasat-o la marinat vreo 25 de minute.

Intr-un vas separat am amestecat faina cu fulgii de drojdie, boiaua dulce, cimbrul si apa. Am amestecat bine cu un tel ca sa nu ramana cocoloase. Daca sosul de soia pe care il folositi are un continut ridicat de sare, nu mai adaugati sare aici pentru ca batoanele vor fi apoi prea sarate. Daca sosul de soia nu contine multa sare, adaugati 1/2 de lingurita de sare in aceasta compozitie.

Fulgii de porumb i-am maruntit usor cu ajutorul unui robot de bucatarie si i-am asezat intr-un vas curat, apoi am inceput treaba.

Am pus o tigaie antiaderenta pe foc si am adaugat in ea doua linguri de ulei de floarea soarelui.

Am luat cate un baton de tofu marinat si l-am trecut mai intai prin amestecul de faina si apa, apoi prin fulgii de porumb, dupa care l-am asezat in tigaie. Am procedat asa cu toate batoanele. Le-am lasat vreo doua minute, cat sa se rumeneasca usor, intorcandu-le pe fiecare parte, apoi le-am scos pe o farfurie acoperita de un servetel absorbant.

Abia am avut rabdare sa se raceasca. Am savurat rapid aceste batoane de tofu cu un sos facut din maioneza vegetala, zeama de lamaie si chili.

Vi le recomand cu cel mai mare drag si sunt sigura ca vor fi pe placul vostru. Nici nu ai spune ca mananci tofu.

Batoane de tofu crocante sau tofu crispy strips

Aceste batoane crocante de tofu sau tofu crispy strips pot fi servite alaturi de orez, piure de cartofi sau diferite legume, pot fi servite ca aperitiv, sau pot fi introduse in wrap-uri, sandwichiuri.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food! 🙂

2 Replies to "Batoane crocante de tofu sau tofu crispy strips"

  • comment-avatar
    Dragut Fanica 10 mai 2018 (20:24)

    Multumesc mult, Beatrice. Am aproape toate ingredientele. Mai trebuie sa cumpar doar fulgii de porumb care se gasesc chiar la magazinul din apropiere. Abia astept ziua de maine sa prepar si eu aceste batoane, acum fiind seara tarziu.

    • comment-avatar
      Beatrice Singh 10 mai 2018 (17:45)

      Cu mare drag! Aștept impresia dumneavoastră. La noi au dispărut imediat din farfurie 🤗

Leave a reply

Your email address will not be published.