Chec vegan cu lamaie – rapid si delicios

O felie de chec vegan cu lamaie, o cana de ceai fierbinte si o dupa amiaza perfecta!

Imi plac mult prajiturile si imi place si mai mult lamaia. Atat de mult, incat o felie de lamaie este aproape nelipsita din paharul meu cu apa. Cu putin timp inainte am incercat acest chec vegan cu lamaie si a fost un succes total. Checul este usor umed pentru ca in locul oualor, am folosit o banana. A iesit foarte aromat, parfumat si mi-a placut atat de mult, incat de atunci l-am mai repetat de cateva ori. Se face rapid, intr-un singur bol.

Ingrediente pentru chec cu lamaie:

  • O banana coapta
  • 60 ml de ulei de masline
  • 100 gr de zahar brun
  • 150 ml de lapte vegetal(eu am folost lapte de alune de padure)
  • Zeama unei lamai
  • O lingurita de coaja de lamaie
  • O lingurita de coaja de portocala
  • O fiola de esenta de vanilie
  • Putina esenta de lamaie
  • 200 gr de faina
  • 7 gr praf de copt

Mod de preparare pentru chec vegan cu lamaie:

Am inceput prin a pisa banana. Am adaugat zaharul si uleiul si am batut bine cu telul. Am adaugat apoi laptele, zeama de lamaie, esentele si le-am incorporat. La final am adaugat coaja de lamaie si cea de portocala, faina si praful de copt.

Va recomand ca atunci cand vreti sa folositi coaja fructelor sa cumparati fructe bio. Pe majoritatea pungilor de portocale sau lamai scrie „coaja nu este recomandata consumului uman”. Deci este cel mai bine sa ne ferim de consumul acestor coji, datorita pesticidelor cu care acestea sunt stropite. Daca vreti totusi sa le folositi, este bine sa le lasati intr-o solutie puternic alcalina. Mai jos va voi lasa cateva idei pentru astfel de solutii:

  1. O cana cu apa amestecata cu doua linguri de bicarbonat de sodiu si trei linguri de zeama de lamaie
  2. O cana cu apa amestecata cu doua linguri de zeama de lamaie si o lingura de otet de mere
  3. O cana cu apa amestecata cu o lingura de sare grunjoasa neiodata

Eu folosesc aceste solutii pentru a curata majoritatea legumelor sau fructelor. Pur si simplu scufund fructele intr-una din aceste solutii,  le las acolo macar 20 de minute, dupa care le spal si le curat cu apa calduta.

Revenind la chec, am turnat compozitia obtinuta intr-o forma de cozonac tapetata cu hartie de copt si am introdus checul cu lamaie in cuptorul preincalzit. A stat in cuptor 30 de minute. Verificati cu o scobitoare dupa 25 de minute, scobitoarea trebuie sa fie curata.

Dupa ce am scos checul din cuptor, l-am lasat sa se raceasca. Deasupra am turnat o glazura obtinuta din doua linguri de zahar pudra si cativa stropi de zeama de lamaie. L-am ornat cu zmeura, rodie, felii si coaja de lamaie si cateva floricele de lavanda. A fost plin de savoare, a mers perfect cu zmeura. Va las poze!

chec vegan cu lamaie. varianta de post

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!

16 Replies to "Chec vegan cu lamaie - rapid si delicios"

  • comment-avatar
    Dragut Fanica 30 ianuarie 2018 (15:04)

    Multumesc pentru retete. M-as bucura sa primesc pe mail retete : d_fanica@yahoo.com

    • comment-avatar
      Beatrice Singh 30 ianuarie 2018 (15:37)

      Cu mare drag! 🙂 Mai jos este o casuta pe care trebuie sa o bifati pentru a fi notificata despre noile articole.
      „Anunta-ma prin e-mail despre articolele noi”

  • comment-avatar
    Gabriela 31 ianuarie 2018 (20:26)

    Minunata reteta! Mii de mulțumiri!

    • comment-avatar
      Beatrice Singh 31 ianuarie 2018 (21:38)

      Va multumesc si eu! Ma bucur ca este pe placul dumneavoastra!:)

  • comment-avatar
    Oana 3 februarie 2018 (14:44)

    Arata delicios! La cate grade cuptorul?

    • comment-avatar
      Beatrice Singh 3 februarie 2018 (19:32)

      Mulțumesc! Cuptorul la 180 d grade Celsius! 😊

  • comment-avatar
    Oprea Natalia 3 februarie 2018 (19:28)

    (Y)

  • comment-avatar
    Alina 4 februarie 2018 (20:46)

    Felicitaripr retete!

    • comment-avatar
      Beatrice Singh 4 februarie 2018 (21:01)

      Mulțumesc!😊

  • comment-avatar
    Simona 14 februarie 2018 (12:27)

    Buna.
    Multumesc pentru retete,voi incerca sa fac cat mai multe,pentru ca arata foarte bine.
    Eu vin cu o intrebare: acesta este un chec umed?
    O zi frumoasa!

    • comment-avatar
      Beatrice Singh 14 februarie 2018 (12:34)

      Va mulțumesc! Da, este un chec umed! 😊

  • comment-avatar
    Simona 14 februarie 2018 (12:57)

    Multumesc! Abia asteptam sa il gustam ☺

    • comment-avatar
      Beatrice Singh 14 februarie 2018 (12:58)

      Cu mare drag! Aștept impresii! 😊 O zi liniștită!

  • comment-avatar
    Simona 14 februarie 2018 (15:41)

    Este foarte bun! Va multumim,si mult succes pe mai departe 🤗

    • comment-avatar
      Beatrice Singh 14 februarie 2018 (13:42)

      Mă bucur că v-a plăcut! Va mulțumesc și eu!🤗🤗

  • comment-avatar
    Ivan Anda 7 martie 2018 (16:03)

    Vreau sa primesc retete pe e-mail. Multumesc!

Leave a reply

Your email address will not be published.