Chifle pentru burgeri - varianta fara ou

Chifle pentru burgeri – varianta fara ou

Chifle pentru burgeri – varianta fara ou

Cred ca stim cu totii cum sunt chiflele pentru burger din comert. Ori prea dulci, ori prea sfaramicioase, ori cu coaja prea tare. In situatii de urgenta, apelam la varianta din comert, insa daca dispunem de timp, pregatim acasa niste chifle delicioase. Fara prea mult efort si cu ingrediente la indemana oricui.

Din ingredientele de mai jos am obtinut 8 chifle.

Ingrediente si mod de preparare pentru chifle pentru burgeri – varianta fara ou:

  • 500 gr de faina
  • 300 ml de lapte gras, caldut
  • 7 gr de drojdie uscata
  • 1 lgt de zahar brun
  • 1/2 lingurita de sare
  • 60 gr de unt topit si usor racit
  • 2 linguri de susan negru + 1 lingurita de seminte de in

Am cernut faina intr-un bol. Am incalzit usor laptele si am amestecat o parte din el cu drojdia si zaharul. Cand drojdia a crescut am turnat-o peste faina. Am turnat si restul de lapte, untul topit si sarea. Am framantat aluatul aproximativ 7 minute, pana acesta a devenit elastic si fin. L-am lasat sa creasca intr-un bol uns cu putin ulei si acoperit cu folie de plastic. Si-a dublat volumul in aproximativ o ora.

Am scos aluatul pe blatul de lucru si l-am impartit in 8 bucati. Am format chiflele si le-am pus in tava tapetata cu foaie de copt. Le-am uns cu un amestec de lapte si ulei(2 linguri de lapte si una de ulei), apoi le-am presarat cu seminte, aplatizandu-le putin.

Chifle pentru burgeri - varianta fara ou

Am acoperit chiflele si le-am mai lasat 15 minute sa se odihneasca, timp in care am incalzit cuptorul. Dupa cele 15 minute am pus tava in cuptor si am lasat chiflele sa se rumeneasca.

In 20 de minute acestea au fost gata. Le-am lasat sa se raceasca pe un gratar, apoi le-am folosit la niste burgeri vegetali deliciosi.

Reteta burgerilor o gasiti aici:

Burger vegan cu legume sau chiftea de legume

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food! 🙂