Crema din migdale – pasta din migdale

Crema din migdale – pasta din migdale

Saptamana trecuta am pregatit lapte din migdale si v-am spus ca voi lasa o reteta in care puteti folosi pulpa ramasa in urma stoarcerii laptelui. Ar fi pacat ca acele bucati marunte de migdale sa fie irosite, asa ca de fiecare data le folosesc in diferite retete. De multe ori le includ in blatul tartelor vegane sau in biscuiti. De aceasta data m-am gandit sa le amestec cu cateva condimente si sa le transform intr-o crema buna de pus pe paine. Mi-a placut ce a iesit. O crema din migdale perfecta pentru biscuiti, paine prajita, sticksuri de legume.

Ingrediente si mod de preparare pentru crema din migdale – pasta din migdale:

  • Pulpa ramasa in urma stoarcerii laptelui (voi lasa mai jos si reteta laptelui din migdale)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de lapte de migdale
  • 1/2 lingurita de boia dulce
  • 1/2 lingurita de oregano
  • 1 lingura de fulgi de drojdie inactiva
  • 1/4 ceapa mica
  • cateva fire de marar sau patrunjel
  • sare dupa gust

Aceasta nu este o reteta batuta in cuie. Puteti adauga absolut orice condimente doriti. Puteti sa mai adaugati putin lapte,  iaurt, zeama de lamaie, orice va ganditi ca v-ar placea. Imaginatia este limita!

Eu am ales aceste condimente si le-am amestecat pe toate in blender. A rezultat o pasta fina pe care am servit-o pe biscuiti sarati si legume. Voi mai incerca si alte combinatii.

crema din migdale - pasta din migdale

In poza de mai sus vedeti cum arata pulpa din migdale. Mai jos va las poze cu rezulatul cremei/pastei din migdale.

Aici gasiti modul de preparare a laptelui de migdale:

Cum sa faci lapte de migdale acasa

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!

No Replies to "Crema din migdale - pasta din migdale"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.