Frisca din cocos – frisca de post /vegana

Frisca din cocos – frisca de post!

Desi am inclus aceasta reteta in alte doua articole, m-am gandit totusi ca merita si ea explicata separat. De ce? Pentru ca este delicioasa, se face rapid si e o alternativa mai sanatoasa pentru frisca din comert.

Pentru frisca din cocos nu puteti folosi lapte de lichid. Fie ca este facut acasa sau cumparat, acesta nu va deveni niciodata frisca. Este obligatoriu nevoie de un lapte de cocos gras si cremos. Gasiti conserve de lapte de cocos in marile supermarketuri, in magazine naturiste sau online.

Igrediente necesare pentru frisca din cocos – frisca de post:

  • O conserva de 400 ml de lapte de cocos
  • Indulcitor, vanilie – optional

Cum facem frisca din cocos – frisca de post?

Pentru un rezultat ideal este important ca laptele de cocos sa stea la rece macar cateva ore. Daca va grabiti, puteti sa îl puneti jumatate de ora in congelator. Eu am pus conserva de lapte in frigider peste noapte. In timpul acesta grasimea s-a adunat la suprafata conservei, iar la baza a ramas lichidul.

A doua zi am deschis conserva si am scos partea grasa din ea. Apa care a ramas pe fundul conservei nu am folosit-o. Daca aveti la indemana o conserva de crema de cocos, puteti sa o folositi si pe aceea – veti obtine un rezultat la fel de bun. Crema de cocos are un procent mai ridicat de grasime si pe fundul acelei conserve nu veti mai gasi apa.

Am batut grasimea scoasa de deasupra conservei impreuna cu indulcitorul (2 linguri de sirop de artar) la viteza mica 3 minute si apoi la viteza mare cam jumatate de minut. Pentru mine a fost destul atat, dar daca va doriti o consistenta diferita puteti sa continuati mixarea pentru inca cateva minute. Totusi, nu exagerati cu mixatul pentru ca daca frisca va fi prea densa, va crapa. Am patit lucrul aceasta si aspectul nu este deloc frumos.

Acesta este rezultatul final! Isi tine forma foarte bine si merge de minune la torturi, la creme, mousse-uri, inghetata, etc!

Frisca din cocos - frisca de post

Aici gasiti o reteta in care puteti sa folositi aceasta frisca:

Mousse vegan de ciocolata – cu frisca de cocos

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!

No Replies to "Frisca din cocos - frisca de post /vegana"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.