Gluten free superseed crackers sau biscuiti cu seminte

Gluten free superseed crackers sau biscuiti cu seminte

Imi plac semintele, imi plac biscuitii sarati, asa ca mi-a venit ideea de a face niste biscuiti cu seminte si atat! Fara faina, fara gluten, fara ulei, doar semintele preferate si cateva condimente. Imi place ce a iesit, a fost un experiment reusit!

Ingrediente si mod de preparare pentru gluten free superseed crackers sau biscuiti cu seminte:

  • 150 gr de susan tostat
  • 100 gr de seminte de floarea soarelui
  • 50 gr de dovleac usor maruntite
  • 25 gr de chia
  • 25 gr de in
  • 2 linguri de fulgi de drojdie inactiva
  • 1 lingurita de sare
  • Optional: rozmarin, cimbru, usturoi granulat, oregano, busuioc, chili, boia
  • 250 ml de apa

Am amestecat toate ingredientele intr-un bol si am asteptat o ora pana semintele au absorbit toata apa. Eu am adaugat o crenguta mica de rozmarin proaspat si putin cimbru uscat. Daca doriti puteti rasni o parte din semintele de in sau chia si asa apa va fi absorbita mai rapid.

Cand compozitia s-a legat am intins-o subtire pe o foaie de copt cu ajutorul unei linguri si am copt acesti crackers timp de 35-50 de minute sau pana se usuca bine si devine usor aurie pe margini.

Am lasat sa se raceasca, apoi am rupt bucati din marele biscuite.

Acesti crackers sunt foarte buni, satiosi si au mers minunat cu putin humus.

Daca esti interesat de reteta de humus, o gasiti aici:

Reteta clasica de humus sau pasta de naut

O alta reteta de crackers gasesti aici:

Crackers cu rozmarin si cimbru sau biscuiti sarati

 

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!

No Replies to "Gluten free superseed crackers sau biscuiti cu seminte"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.