Maioneza vegana/de post – 2 retete rapide si gustoase

In acest articol veti gasi nu una, ci doua retete de maioneza vegana /de post. Ambele gustoase, ambele usor de pregatit, ambele cu ingrediente la indemana oricui. Maioneza da un plus de savoare si gust multor preparate si cateodata este pur si simplu indispensabila. Sunt multe retete si posibilitati de a pregati acasa maioneza vegana, insa astazi vreau sa va povestesc despre cum prepar eu maioneza din orez si pe cea din aquafaba. Aceste maioneze pot fi folosite cu succes la salate din cruditati, salata de vinete, ca sos pentru burgeri, etc.

Fie ca tineti post, sunteti vegan, aveti alergie la ouoa, sau pur si simplu vreti sa pregatiti ceva nou, va invit sa incercati aceste maioneze!

Maioneza vegana din orez

Pentru aceasta maioneza va fi nevoie sa fierbem orezul, sa il lasam la racit putin, apoi il vom da la blender cu restul ingredientelor.

Ingrediente si mod de preparare pentru maioneza vegana din orez:

  • 150 gr de orez fiert (cantarit fiert)
  • 50 ml de ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • jumatate de lingura de sare
  • un varf de cutit de turmeric pentru culoare

Am pus la fiert jumatate de cana de orez si am cantarit 150 de gr la final, cand acesta a fiert. L-am lasat sa se raceasca partial, apoi l-am pus in blender cu celelalte ingrediente. Am pulsat pana am obtinut maioneza. Turmericul puteti sa il adaugati doar daca doriti, nu este obligatoriu. Mie imi place sa il adaug pentru ca obtin o culoare frumoasa. In loc de turmeric puteti folosi o bucata mica de morcov fiert.

Asa arata maioneza vegana din orez! Eu am folosit-o la salata olivier si nici nu ai fi spus ca mananci maioneza vegana! Imi place aceasta maioneza deoarece nu cere foarte mult ulei, deci este o varianta mai light!

Maioneza vegana din aquafaba:

Pentru aceasta maioneza veti avea nevoie de apa dintr-o conserva de naut sau apa ramasa dupa fierberea boabelor de naut, lichid numit aquafaba.

Ingrediente si mod de preparare pentru maioneza vegana din aquafaba:

  • 80 ml de aquafaba
  • 180-220 ml de ulei de floarea soarelui
  • jumatate de catel de usturoi(optional)
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • putina sare
  • un varf de cutit de turmeric pentru culoare

Am pus toate ingredientele intr-un blender vertical si in mai putin de un minut am obtinut maioneza. Puteti omite usturoiul, dar mie imi place plusul de gust pe care acesta il ofera. Personal, prefer aceasta maioneza! Mi se pare ca este cea mai gustoasa maioneza vegana, imi place mult textura si merge perfect ca sos pentru sandwichiuri, burgeri, salate.

Cand fac aceasta maioneza pentru un sandwich, burger sau vreau sa o folosesc ca dressing la o salata de cruditati, o fac putin mai subtire. Nu pun toata cantitatea de ulei, ci doar 180 ml. Pentru a obtine o maioneza groasa, care sa isi tina forma, trebuie sa folositi macar 200 ml de ulei!

Arata bine, nu-i asa?

maioneza vegana, de post din aquafaba

Aceasta maioneza am folosit-o ca sos intr-un burger cu naut. Reteta o gasiti aici:

Burger de naut cu felii de mango – vegan

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!

2 Replies to "Maioneza vegana/de post - 2 retete rapide si gustoase"

  • comment-avatar
    grosar maria 25 ianuarie 2018 (1:45)

    sunt deosebite le voi testa si pt. gust multumesc.

    • comment-avatar
      Beatrice Singh 25 ianuarie 2018 (11:24)

      Sper sa fie pe placul dvs si astept impresii! 🙂

Leave a reply

Your email address will not be published.