Melci cu scorțișoară sau cuiburi cu scorțișoară

Ingrediente:

  • un plic de drojdie uscata (7 grame)
  • 3 sferturi de cana de lapte
  • un sfert de cana de apa calduta
  • un ou
  • 4 cani de faina
  • 2 linguri de zahar
  • un sfert de lingurita de sare
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui sau unt topit

Pentru umplutura:

  • 50 de grame de unt
  • o cana de zahar
  • 2 linguri de scortisoara
  • stafide (optional)

Pentru glazura:

  • 150 de grame de crema de branza
  • 50 de grame de unt
  • 100 de grame de zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri de lapte (aici variaza in functie de textura pe care o doriti)

Am amestecat un plic de 7 grame de drojdie uscata cu un sfert de cana de apa calduta (nu fierbinte sau drojdia nu se va mai activa). Am lasat deoparte 5 minute, timp in care intr-un bol am amestecat oul, laptele, sarea, zaharul, cele 3 linguri de ulei (sau unt topit) si esenta de vanilie. Dupa cele 5 minute am adaugat drojdia in compozitie, apoi am adaugat faina, treptat. Am framantat aluatul cam 5 minute. Nu framantati foarte mult, altfel aluatul nu va mai fi la fel de fraged. Am pus aluatul intr-un bol uns cu ulei de floarea soarelui, am acoperit cu folie de plastic si am cautat un loc cald in care l-am lasat o ora la crescut..

Intr-un bol am amestecat o cana de zahar cu 2 linguri de scortisoara.

_DSC0043

Dupa ce aluatul a crescut, l-am intins si l-am acoperit cu unt, apoi am presarat amestecul de zahar si scortisoara.

_DSC0048

Am rulat strans aluatul si l-am taiat felii de aproximativ 5 cemtimetri. Am uns o tava cu unt si i-am asezat inauntru. (Mie mi-au iesit 2 tavi, in total 15 melci) Am acoperit melcii cu folie de plastic si i-am lasat din nou sa creasca pentru aproape o ora. Dupa ce au crescut, i-am pus in cuptor pentru 20 de minute sau pana s-au rumenit.

_DSC0051

_DSC0055

_DSC0069

Cat timp melcii sunt in cuptor am facut glazura. Am amestecat bine crema de branza cu untul, am adaugat zaharul pudra, esenta de vanilie si laptele.

Am scos melcii din cuptor si i-am acoperit cu un strat de glazura.

_DSC0072

_DSC0073

Au fost pufosi, fragezi, iar combinatia de zahar – scortisoara cu glazura din crema de branza a fost perfecta.

Melci cu scortisoara = un deliciu!

Pofta buna! 🙂

No Replies to "Melci cu scorțișoară sau cuiburi cu scorțișoară"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.