Negresa vegana, fara faina si fara zahar

Negresa vegana, fara faina si fara zahar.

Un desert favorit al casei este negresa. Ne place mult negresa clasica, ciocolatoasa si plina de savoare. De data aceasta am incercat sa recreez textura si gustul negresei clasice in varianta vegana, fara faina si fara zahar. Pentru aceasta negresa am folosit un ingredient drag mie, cartoful dulce. Ca agent de legare, in locul oualor, puteti alege intre seminte chia sau seminte de in. Bineinteles, inlocuitori de oua sunt multe si voi scrie in curand un articol in care voi trata doar acest subiect. Insa pentru prajitura de astazi, am ales aceste seminte, care pentru a fi folosite va trebui sa fie macinate si hidratate. Nu va mai plictisesc cu alte povesti, trec direct la ingrediente si modul de preparare!

Ingrediente necesare pentru negresa vegana:

  • 250 gr de cartof dulce, copt
  • 100 gr unt de caju sau arahide
  • 2 linguri de chia sau in
  • 8 lg de apa
  • 50 ml de ulei de cocos topit
  • 4 linguri de sirop de artar
  • 50 gr de cacao sau carob
  • 150 gr de ciocolata vegana
  • o lingurita de praf de copt bio
  • un varf de cutit de sare
  • vanilie

Mod de preparare pentru negresa vegana:

Pentru aceasta negresa vegana, puteti folosi un singur bol, in care sa amestecati toate ingredientele. Sa am mai putine vase de spalat pentru mine este mereu o bucurie.

Pentru negresa eu am ales sa folosesc chia. Am macinat cele doua linguri de chia si le-am hidratat in 8 linguri de apa. Aceste seminte vor fi gata de folosinta imediat. Daca alegeti sa hidratati seminte de in, dupa ce amestecati semintele macinate cu apa, acestea vor avea nevoie de 5-6 minute pentru a se hidrata. In orice caz, semintele hidratate vor avea o consinstenta cleioasa. Deasupra semintelor hidratate am turnat restul ingredientelor, mai putin ciocolata. Cu ajutorul unui blender vertical am maruntit si amestecat totul. La final am adaugat si ciocolata tăiată marunt, pastrand cateva bucatele pentru decor. Eu am folosit chipsuri de ciocolata pe care le-am asezat deasupra compozitiei.

Dupa cum vedeti in imaginile de mai sus, asa arata desertul inainte de a intra in cuptor. Negresa vegana necesita 35-40 de minute in cuptorul preincalzit. Dupa ce este scoasa din cuptor, trebuie lasata la racit. Eu am taiat negresa dupa o ora, dar am fost mai fericita cu rezultatul de a doua zi.

Asa arata negresa dupa o ora:

Asa arata a doua zi, dupa ce a avut timp sa se „aseze”. Isi pastreaza forma mult mai bine si este mai ferma.

Gustul cartofului dulce nu s-a simtit in negresa. Prajitura are un gust intens. Este ciocolatoasa si sincer, noua ne-a placut. Cu siguranta mai facem!

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

 

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food! 🙂

4 Replies to "Negresa vegana, fara faina si fara zahar"

  • comment-avatar
    Geanina 21 ianuarie 2018 (22:22)

    Buna. Pot înlocui cartoful cu dovleac de exemplu ? Sau cu ceva fără carbohidrati ? Mulțumesc

    • comment-avatar
      Beatrice Singh 21 ianuarie 2018 (22:32)

      Buna. Se poate înlocui cu dovleac copt, măr copt, banane(dar va schimba gustul)!

  • comment-avatar
    ecaterina altieri 12 februarie 2018 (23:36)

    super bune si gustoase retete,sunt foarte multumita ca am gasit un blog cu retete asa cum imi place mie, si combinatiile sunt bune si sanatoase,va multumesc mult ptr.postari.cu siguranta voi gatii si eu dupa retetele dvs.postate.

    • comment-avatar
      Beatrice Singh 13 februarie 2018 (7:40)

      Cu drag! Ma bucur ca ati gasit retete dupa placul dumneavoastra! 😊

Leave a reply

Your email address will not be published.