Raffaello – reteta vegana fara zahar

Bomboanele raffaello sunt un desert delicat si gustos. Aceste bilute de cocos facute in casa pot fi puse pe masa oricarei sarbatori si vor fi cu siguranta apreciate. Reteta pe care v-o prezint astazi se face fara zahar, fara unt si nu necesita preparare termica. Este un desert potrivit atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici, fiind baby-friendly. Inainte faceam bomboanele raffaello cu lapte condensat. Am renuntat deoarece erau mult prea dulci pentru gustul meu si nu puteam sa ma bucur decat de maxim doua bomaboane. Pe langa faptul ca erau foarte dulci, erau si extrem de grele pentru stomac. Si pentru ca de obicei la o sarbatoare nu se pune doar un fel de dulce, am hotarat sa veganizez unele retete pentru a ma putea bucura din plin de savoarea lor.

Pentru bomboanele raffaello in varianta vegana vom avea nevoie de fulgi de cocos, crema de cocos, sirop de artar si migdale sau merisoare pentru a umple bomboanele. Ingrediente simple si la indemana oricui.

Cantitati necesare pentru bomboanele raffaello

  • 200 gr de fulgi de cocos
  • 100 ml de crema de cocos
  • 70 ml de sirop de artar
  • 30-35 de migdale/merisoare
  • 30 gr de fulgi de cocos pentru decor

Eu am inceput prin a rumeni usor migdalele in cuptor. Am ales sa le rumenesc pentru a intensifica savoarea lor. Puteti alege sa hidratati migdalele daca doriti. O alte varianta ar fi sa umpleti bomboanele raffaello cu merisoare, sau sa nu le umpleti deloc – o optiune pe care multe persoane o aleg. Eu le prefer umplute cu migdale.

Dupa ce migdalele s-au rumenit in cuptor si s-au racit, amestecam 200 de gr de fulgi de cocos cu crema de cocos si cu siropul de artar. Formam bilute pe care le umplem la alegere si pe care le tavalim apoi prin cele 30 de gr de fulgi de cocos ramasi. Acum ca am terminat de facut savuroasele bomboane raffaello, nu ne ramane decat sa ne bucuram de ele. Dupa ce mancam pe saturate, punem bomboanele ramase in frigider, unde le pastram pana in momentul servirii. La rece bomboanele raffaello se vor mai intari putin si isi vor pastra forma.

Aceste bomboane delicate pot fi oferite cadou unei persoane dragi!

bomboane vegane, bomboane raw, raffaello

 

2 Replies to "Raffaello - reteta vegana fara zahar"

  • comment-avatar
    Amalia 14 ianuarie 2018 (14:47)

    Buna ziua…multumim de reteta …o intrebare am totusi…crema de cocos de unde o cumparati sau cum o preparati???multumesc

    • comment-avatar
      Beatrice Singh 14 ianuarie 2018 (12:49)

      Buna ziua! Crema de cocos o găsiți în magazinele naturiste sau in supermarketurile precum Auchan!

Leave a reply

Your email address will not be published.