Reteta clasica de humus sau pasta de naut

Reteta clasica de humus sau pasta de naut

Humusul este unul dintre aperitivele sau gustarile pe care le pregatesc cu drag. Este indragit de toti pentru ca este delicios, cremos si in cateva minute e gata. Il servim cu crackers, cu lipii, cu bete de legume, etc. Noua ne place atat de mult, incat il luam si la pachet cand plecam la drum sau la munca, pentru ca este si satios. Exista multe variatii ale humusului. Pe langa naut se pot adauga rosii uscate, seminte de floarea soarelui, dovleac copt, ardei copti, dovlecei, avocado, sfecla rosie, etc. Pe blog mai puteti gasi o reteta de humus cu crema de caju, servit alaturi de o salata de rodie. DELICIOS!

Ingrediente si mod de preparare pentru reteta clasica de humus sau pasta de naut:

  • 400 gr de naut fiert
  • Zeama unei lamai mari (sau puneti dupa gust, mie imi place cu mai multa lamaie, deci mai adaug)
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1-2 linguri de tahini(pasta de susan)
  • 50-80 ml de ulei de masline
  • 50 ml de ulei de floarea soarelui
  • Sare dupa gust
  • Optional: boia, cimbru, oregano
  • Cateva linguri de apa pentru a ajunge la consistenta dorita

In robotul de bucatarie am pus nautul, zeama de lamaie, usturoiul, pasta de susan si condimentele(eu am adaugat putina boia dulce si cimbru uscat). Am mixat ingredientele pana au devenit o pasta cremoasa, apoi am turnat si uleiul si am mai mixat cateva secunde pentru a se incorpora. Nu reduceti cantitatea de ulei, pentru ca acesta face humusul sa fie pufos. Am adaugat si cateva linguri de apa pentru a mai subtia putin consistenta pastei.

L-am servit cu crackers fara gluten cu seminte.

Reteta clasica de humus sau pasta de naut

Daca doriti sa incercati si humusul cu crema de caju, reteta o gasiti aici:

Humus cu crema de caju si salata de rodie

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!

4 Replies to "Reteta clasica de humus sau pasta de naut"

  • comment-avatar
    Dragut Fanica 22 iunie 2018 (12:55)

    O minune de pate. Tahini il fac acasa din seminte de susan usor ( prajite si rasnite in rasnita de cafea), la care adaug ulei de floarea soarelui si sare.

    • comment-avatar
      Beatrice Singh 22 iunie 2018 (13:05)

      In casa îl fac și eu! Pregătesc o cantitate mai mare și o folosesc la humus, ca dressing la salate, in loc de maioneza pentru vinete, etc.

  • comment-avatar
    Fanica Dragut 4 iulie 2018 (12:47)

    Bun, bun. As manca de 3 ori pe zi: dimineata, pranz si seara, cu multa, multa salata. Multumesc pentru reteta.

    • comment-avatar
      Beatrice Singh 6 iulie 2018 (8:56)

      Mulțumesc! Și mie îmi place mult!

Leave a reply

Your email address will not be published.