Ricotta din migdale – o branza cremoasa si fina

Ricotta din migdale!

De ce ii spun ricotta? Pentru ca la textura se aseamana foarte mult cu clasica ricotta sau cu branza romaneasca de vaci, pentru ca desi este cremoasa si fina nu o pot numi crema de branza, pentru ca are si gust asemanator branzei de vaci, dar este de fapt din migdale. Nu stiu daca v-am lamurit, dar din acest motiv am numit-o ricotta. Nu din cauza ca as incerca sa dau produselor vegetale nume de branzeturi clasice, desi nici asta nu ar fi un lucru rau – sa stii ca pentru un produs de origine animala exista un substitut vegetal.

Mie imi plac mult branzeturile din seminte si nuci. Sunt usor de pregatit si rezultatul este de fiecare data un succes!

Ingrediente si mod de preparare pentru ricotta din migdale:

  • 300 gr de migdale
  • 1 litru de apa calduta
  • Zeama unei lamai
  • Jumatate de lingurita de sare

In primul rand trebuie sa facem laptele din migdale. Am hidratat migdalele, le-am decojit si le-am dat la blender impreuna cu apa calduta. Am explicat mai in detaliu cum se obtine acest lapte in articolul anterior.

Am pus laptele la fiert impreuna cu sarea si am amestecat mereu in el. Focul trebuie sa fie mic. Pana ajunge la fierbere laptele se va ingrosa putin.  Se vede ca atunci cand am trasat o linie cu degetul pe spatula, laptele este mai cremos.

Ricotta din migdale

In momentul in care a inceput sa fiarba, am inchis gazul, am turnat zeama de lamaie si am lasat sa se formeze branza aproximativ 2 ore. Dupa acest timp, am strecurat branza prin cateva straturi de tifon. Nu am strans foarte mult de tifon, pentru ca branza fiind fina, iese prin micile spatii. Am pus insa tifonul intr-o strecuratoare si am pus deasupra o greutate.

Am lasat branza asa cateva ore, dupa care am pus-o la frigider pentru intreaga noapte. Dimineata am avut o branza fina, gustoasa, usor acruta, putin sarata, perfecta pe o felie de paine prajita.

Se feliaza usor si este putin sfaramicioasa. Face un aperitiv grozav, este foarte buna cu smantana si voi incerca sa o includ si in alte retete de deserturi!

Din cantitatile date mi-a iesit aproape 200 de grame de branza.

Reteta laptelui de migdale o gasiti aici:

Cum sa faci lapte de migdale acasa

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!

4 Replies to "Ricotta din migdale - o branza cremoasa si fina"

  • comment-avatar
    grosar maria 4 februarie 2018 (17:32)

    Super interesant/ Felicitari. Abia astept sa le incerc. Demult doream astfel de retete. Le mai modificam pe cele clasice adica inlocuiam laptele de vaca cu lapte vegetal etc.dar nu de fiecare data iesea ceva bun. Retetele tale cred ca sunt bune ca am intekes ca mananca toata familia ta si mama si tata si sotul tau iubit ba ajunge si pe la vecini cate o bucata, Succes deplin

    • comment-avatar
      Beatrice Singh 4 februarie 2018 (18:46)

      Mulțumesc! Și eu experimentez mereu cate ceva nou! 😀

  • comment-avatar
    Veronica Ivascu 8 februarie 2018 (20:39)

    Nu am inteles branza o faci din lapte sau din pulpa ramasa de la lapte?

    • comment-avatar
      Beatrice Singh 8 februarie 2018 (20:43)

      Am explicat clar ca brânză se face din laptele de migdale fiert și închegat cu zeama de lămâie! Sunt și imagini care arata procesul! 😊

Leave a reply

Your email address will not be published.