Varza si legume in stil indian – Bandh gobhi sabjee

Buna, dragilor! Astazi va las o retea de varza si legume in stil indian – bandh gobhi sabjee. Bandh gobhi inseamna varza, sabjee inseamna legume. Mai usor, acest preparat este o tocana din varza, cartofi, mazare, dar in loc de condimentele pe care le folosim noi in mod obisnuit, vom folosi condimente nelipsite din preparatele indiene. Si modul de preparare a acestei „tocane” difera putin de modul traditional cu care suntem invatati noi.

Ca sa va spun sincer, varza nu a fost niciodata printre primele mele alegeri cand venea vorba de mancare. Pentru nu stiu ce motiv, am prins o aversiune fata de aceasta leguma inca de cand eram copil. Dar cu timpul lucrurile se mai schimba. Asta s-a intamplat pentru mine in momentul in care am gustat varza gatita de sotul meu. Doar de dragul lui am gustat si pot sa va spun ca a ramas pe lista scurta a meniului nostru.

Ca sa indragiti bucataria indiana trebuie sa aveti drag de condimentele folosite. De exemplu, tatal meu nici acum nu este obisnuit cu unele condimente si oricat de putin as adauga in preparat, el nu poate manca. De asemenea, indienii mananca foarte picant. Daca nu sunteti fan mancare picanta, va spun de pe acum ca puteti evita adaugarea de ardei sau pudra chili, ori puteti reduce cantitatea, astfel incat sa fie pe gustul dvs.

Sa trecem deci la treaba!

Ingrediente necesare pentru varza si legume in stil indian:

  • 1 kg de varza
  • 200 gr de mazare
  • 3 cartofi medii
  • 2 rosii
  • 4 cepe medii
  • 6-7 catei de usturoi
  • un ardei chili
  • o lingura de ghimbir dat pe razatoare
  • 3 frunze de dafin
  • o lingurita de chimen
  • o lingurita de turmeric
  • o lingurita de coriandru macinat
  • o lingurita de garam masala
  • o lingurita de chili
  • sare, piper dupa gust

Cum pregatim varza si legume in stil indian:

Am inceput cu varza, cartofii si rosiile pe care le-am taiat cubulete, ceapa am taiat-o pestisori, am dat usturoiul si ghimbirul pe razatoare, am taiat ardeiul iute(daca nu doriti sa fie picant, scoateti semintele) si am pregatit toate condimentele, pentru cand voi avea nevoie de ele. Trebuie sa ne miscam repede pentru a nu risca sa ardem ce este in tigaie, de aceea este bine sa avem totul pregatit si la indemana.

legume si ingrediente necesare

Foc mediu: Intr-o tigaie adanca si incapatoare am pus 3 linguri de ulei si am adaugat frunzele de dafin, chimenul si ardeiul iute. Chimenul va incepe sa „danseze” in tigaie si sa isi elibereze adevarata aroma. Atunci stim ca e timpul sa adaugam usturoiul si ghimbirul. Am permis cateva secunde si acestor doua ingrediente sa aromatizeze uleiul, apoi am adaugat ceapa si putina sare. Am lasat-o sa se inmoaie, amestecand din cand in cand. Ceapa a devenit translucida si am adaugat turmericul, coriandrul si pudra chili. Am amestecat ca aromele sa se imprastie uniform si am lasat condimentele sa se gateasca un minut. Am adaugat apoi rosiile tocate si am asteptat aproximativ 10 minute sa se inmoaie bine.

Am turnat un pahar de apa, am pus si cartofii in tigaie, capacul deasupra si i-am lasat sa se gateasca pe jumatate. A durat vreo 15 minute, apoi am adaugat garam masala, mazarea, varza si un pahar cu apa.

Varza a avut nevoie de aproximativ jumatate de ora ca sa fie bine gatita. Eu am pus capacul si am verificat-o din cand in cand. Am stins focul cand varza a scazut, am adaugat sare si piper.

Pentru vremea rece de afara, aceasta mancare de varza si legume in stil indian este ideala! Noi am servit-o langa o salata de ceapa (rondele de ceapa stropite cu suc de lamaie si putina sare) si chapati.

varza si legume in stil indian

Pentru chapati, dati click aici http://ourdailyfood.ro/chapati-turte-indiene-fara-agent-de-crestere/ 

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food! 🙂

No Replies to "Varza si legume in stil indian - Bandh gobhi sabjee"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.