27 ian. Chiftele cu ricotta si brocoli
Chiftele cu ricotta si brocoli
Voi ce gatiti copiilor atunci cand nu au chef de nimic, cand sunt in plina eruptie dentara?
Pana acum nu am avut probleme cu Eva din punct de vedere al mancarii, dar saptamana trecuta a refuzat aproape tot ce i-am dat. Bineinteles ca lipsa apetitului s-a datorat unui nou dinte, dar cu toate astea mi-as fi dorit sa fi mancat mai bine.
Dupa ce dintele si-a facut de cap, iar eu m-am dat peste cap incercand sa gasescs ceva pe placul Evei, aceste chiftele au fost prima mancare solida acceptata fara proteste.
Ingrediente si mod de preparare pentru chiftele cu ricotta si brocoli:
- 250 gr de branza ricotta
- 120 gr de brocoli – fiert timp de 2 minute
- 1 ou
- 25 gr de fulgi de drojdie inactiva
- Verdeata proaspata sau uscata – la alegere
- 1 catel de usturoi mai mare
- 40 gr de pesmet
Am pus branza intr-un bol. Deasupra am adaugat buchetelele de brocoli maruntite, oul, fulgii de drojdie inactiva, verdeata – eu am folosit putin cimbru, usturoiul pisat si pesmetul. Am omogenizat compozitia, am format chiftele si le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt.
Am pus tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius si am copt chiftelele 15 minute pe o parte, apoi le-am intors si le-am mai copt 10 minute.
Am servit chiftelele cu doua linguri de sos de rosii si cateva seminte de canepa decorticate.
Chiftelele au fost delicioase, vi le recomand. In loc de brocoli puteti folosi si alte legume.
Pentru mai multe retete va puteti inscrie si pe grupul de diversificare:
https://www.facebook.com/groups/2330598313870897/
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!