Legume la cuptor in crusta de ierburi – vegan

Legume la cuptor in crusta de ierburi – vegan

Evei ii plac mult legumele, asa ca ii pregatesc tot felul de legume la cuptor, la aburi sau fierte. De data aceasta m-am gandit sa invelesc legumele intr-un strat aromat si deliios. Ca legume am folosit felii de legume si morcov.

Ingrediente si mod de preparare pentru legume la cuptor in crusta de ierburi – vegan:

  • 1 zuchini
  • 1 morcov
  • 100 gr de fulgi de drojdie inactiva
  • 1 lingurita de oregano
  • 1 lingurita de ierburi italienesti
  • 1/2 lingurita de boia dulce
  • 1/2 lingurita de turmeric
  • 1-2 catei de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de masline presat la rece

Am amestecat fulgii de drojdie cu toate condimentele si uleiul de masline presat la rece pana am obtinut un amestec nisipos.

Am spalat legumele si le-am taiat in felii, apoi le-am dat prin amestecul nisipos. Nu am vrut sa folosesc nici ou, nici amestec de ala/lapte+faina pentru a facilita lipirea de mirodenii, dar puteti folosi daca doriti.

Am pus feliile de legume in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20-25 de minute.

Feliile de legume au fost servite cu maioneza de caju. Reteta aici:

Pentru mai multe retete va puteti inscrie si pe grupul de diversificare:

https://www.facebook.com/groups/2330598313870897/

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!