Maioneza din caju

Maioneza din caju

De cativa ani buni nu mai consum maioneza facuta cu ou crud, asa ca am tot inlocuit clasica maioneza cu multe variante vegane: maioneza din lapte vegetal, maioneza din aquafaba, maioneza din orez, maioneza din avocado, iar astazi adaug listei de pe blog si maioneza de caju.

Imi place varianta asta in special pentru salate, sau sosuri. Este usor de facut si contine foarte putin ulei – este ideala si pentru copii. Eva indrageste mult aceasta maioneza si o mananca pe langa legume la cuptor, cu salata, ca sos pe langa panakes si in alte combinatii.

Ingrediente si mod de preparare pentru maioneza din caju:

  • 100 gr de caju hidratat cel putin 3 ore
  • 70 ml de apa
  • 30 ml de ulei de masline presat la rece
  • 1 catel de usturoi
  • Zeama de lamaie dupa gust
  • Putina sare – pentru copiii peste 1 an

Am pus in blender nucile caju hidratate, apa, uleiul, usturoiul si zeama de lamaie. Nu am folosit sare, pentru ca a manat si Eva din maioneza. Am blendat cateva secunde pana am obtinut o maioneza fina si gustoasa. Asta e tot!

Pentru mai multe retete va puteti inscrie si pe grupul de diversificare:

https://www.facebook.com/groups/2330598313870897/

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!