16 ian. Mini tarte vegane cu ciocolata din avocado
Mini tarte vegane colorate si umplute cu o ciocolata mai neobisnuita!
Ce iubesc eu mult la deserturile vegane si raw vegane (pe langa gustul sanatos si fresh) este viteza cu care le poti pregati. Pentru majoritatea trebuie doar pui cateva ingrediente in blender, sa pulsezi si ai cam terminat treaba. Toata lumea castiga. Eu termin treaba imediat, rezultatul este delicios si familia este fericita! Pentru ca in ultima vreme incerc sa evit cat pot ouale si lactatele, am cam experimentat tot ce mi-a venit prin minte. Unele combinatii mai reusite, altele cam esuate. Dar din greseli invatam, asa ca totul este spre bine. Dupa cum am mai spus, imi place ciocolata, asa ca deserturile care au la baza lor ciocolata urca mult in preferintele mele.
Ciocolata de astazi este diferita de cea pe care o stim. Ingredientul cheie este…avocado! Da, avocado intr-o reteta dulce. Va spun sincer, ca daca ati gusta desertul acesta fara sa stiti ca e facut din avocado, ati crede ca este un mousse clasic de ciocolata. Daca vreti sa pregatiti acest desert interesant, jos gasiti lista cu ingrediente si modul de preparare:
Ingrediente necesare pentru mini tarte vegane:
- 300 gr de fulgi de ovaz
- 200 gr de miez de nuca
- 6 linguri de ulei de cocos
- 4-5 linguri de sirop de artar
- coaja de lamaie
Mai intai am pus in blender fulgii de ovaz, pe care i-am maruntit fin. Apoi am adaugat si nuca. Cand si aceasta a fost bine maruntita si amestecata cu fulgii de ovaz, am turnat uleiul de cocos topit si siropul de artar. Compozitia rezultata a fost nisipoasa, dar cand am strans-o in pumn, a ramas compacta. In cazul in care vi se pare ca nu are consistenta necesara, adaugati cate o lingura de apa, pana ajungeti la o consistenta buna. Daca va fi nevoie, nu adaugati mai mult lichid deodata, pentru ca riscati sa ajungeti cu o compozitie apoasa.
Puteti alege sa faceti o tarta mare sau mini tarte. In functie de alegerea pe care o faceti, aranjati aluatul in forme. Eu am ales sa fac mini tarte. Am impartit compozitia in 16 portii, am aplatizat-o bine cu o lingura si am facut cu o furculita cateva gauri. A stat in cuptor 15 minute. In timpul acesta eu m-am ocupat de crema de ciocolata.
Ingrediente necesare pentru crema de ciocolata:
- 2 avocado bine copti
- 4-5 linguri de cacao
- 5-6 linguri de sirop de artar
- 2 linguri de ulei de cocos
- 2 linguri de apa
- un varf de cutit de sare
- vanilie (optional)
- fructe pentru ornat
Eu nu am folosit vanilie. Am pus in robotul de bucatarie toate ingredientele, mai putin apa. Am mixat pana am obtinut o crema fina. La final am adaugat si apa. Cojile de mini tarta s-au rumenit frumos intre timp. Le-am lasat sa se raceasca vreo 20 de minute. Cat acestea s-au racit, crema a stat in frigider.
Cand totul a fost gata, am umplut mini tartele vegane cu cate o lingura de crema si le-am ornat cu fructe proaspete. Deasupra puteti pune si fructe congelate sau din compot.
Sa va mai spun ceva: siropul de artar poate fi inlocuit cu stafide sau curmale hidratate, nectar de agave, iar daca vreti sa optati pentru varianta ne vegana – mierea de albine este perfecta.
Eu sper sa incercati aceste mini tarte vegane. Sunt tare bune si iti iau ochii din prima. Pana la urmatoarea reteta va doresc spor la gatit!
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food! 🙂