Mozzarella vegana din caju

Mozzarella vegana din caju

Mozzarella vegana din caju

De mult am tot spus ca voi posta reteta aceasta de mozzarella vegana din caju, dar m-am luat cu altele si am tot amanat. Sunt multe retete de mozzarella pe internet, dar eu am incercat sa pregatesc ceva cu ingrediente simple si naturale,fara sa apelez la kappa carrageenan si la alte substante care sa o faca sa se intinda mai bine, sa se topeasca mai frumos, etc.

Eu am fost incantata de rezultat, atat din punct de vedere al texturii, cat si al gustului.

Ingrediente si mod de preparare pentru mozzarella vegana din caju:

  • 80 gr de caju hidratat peste noapte
  • 300 ml de apa
  • 50 ml de ulei de cocos
  • 2-3 linguri de zeama de lamaie
  • 1 lingurita de sirop de artar
  • 4 linguri de fulgi de drojdie inactiva
  • 1 lingura rasa de agar-agar
  • 3 linguri de faina/amidon de tapioca
  • Sare dupa gust

Daca nu aveti timp sa puneti nucile caju la hidratat peste noapte, lasati-le macar 30-40 de minute in apa fierbinte.

Am pus in vasul blenderului nucile caju si putina apa. Am blendat pana am obtinut o pasta omogena, apoi am adaugat restul ingredientelor si blendat din nou.

Am turnat amestecul intr-o cratita cu fund gros si am pus cratita pe foc. Am fiert pana s-a ingrosat, amestecand mereu, astfel incat sa nu se arda. Faina de tapioca este cea care ajuta mozzarella sa se intinda, iar uleiul de cocos si agar-agarul ajuta la intarirea ei.

Branza obtinuta am impartit-o in doua categorii:

  1. Am turnat o parte din branza obtinuta intr-un borcan si am lasat-o sa se raceasca inainte de folosire. Trebuie sa stea macar o ora sau doua in frigider, apoi am luat cu lingura din borcan si am pus mozzarella vegana din caju pe pizza. Stand la frigider s-a intarit, isi pastreaza forma si este foarte delicioasa cu rosii si busuioc.
  2. Am pregatit un vas cu apa rece si cateva cuburi de gheata. Dupa ce am luat cratita de pe foc am lasat branza sa se raceasca vreo 5 minute. Am luat apoi din cratita cate o lingura de branza si am pus-o in vasul cu apa rece. In felul acesta se obtine forma de „bila” de mozzarella. Dupa cateva minute, cand branza s-a racit si intarit, am transferat-o intr-o caserola cu apa si putina sare.

Oricare metoda alegeti sa urmati, gustul va fi acelasi. Aceasta mozzarella este super in sandwichiuri, merge de minune la pizza, sau ca o gustare alaturi de cateva rosii, busuioc si un fir de ulei de masline.

Mozzarella vegana din caju

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!