Paste la cuptor cu spanac si rosii cherry

Paste la cuptor cu spanac si rosii cherry

Paste la cuptor cu spanac si rosii cherry

Ingrediente si mod de preparare pentru paste la cuptor cu spanac si rosii cherry:

  • 300 gr de paste(eu am folosit penne)
  • 4 catei de usturoi
  • 300 gr de baby spanac
  • 250 gr de rosii cherry
  • 1/2 lingurita de busuioc uscat
  • 1 lingurita de ceapa uscata
  • 200 ml de smantana grasa de la tara
  • 100 ml de lapte
  • 20 gr de faina
  • 200 gr de mozzarella
  • Sare si piper

Am pus un vas cu apa si putina sare pe foc, iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat pastele. Am fiert pastele conform instructiunilor de pe pachet. Le-am strecurat, dar nu am aruncat apa.

Cat pastele au fiert am spalat spanacul, am curatat usturoiul si le-am tocat. Le-am calit intr-o tigaie cu doua linguri de ulei de masline pentru un minut, apoi am adaugat rosiile cherry taiate in patru, busuiocul uscat si ceapa uscata. Am mai amestecat in tigaie un minut dupa care am turnat smantana amestecata cu laptele si faina.

Smantana pe care am folosit-o a fost foarte grasa, asa ca am folosit si lapte. Daca nu aveti posibilitatea de a folosi o smantana de la tara, folositi 300 de ml de smantana pentru gatit.

Am potrivit de sare si piper, apoi am adaugat cateva polonice bune din apa in care au fiert pastele. Este bine sa adaugati apa aceasta pentru ca ea ajuta la legarea sosului(fiind plina de amidonul pastelor), iar pastele nu vor deveni seci cat timp vor sta in cuptor. Adaugati atata apa cat considerati, pentru a avea un sos cremos.

Cand sosul este gata, luati tigaia de pe foc.

Intr-un vas termorezistent am asezat pastele, sosul si mozzarella data pe razatoare. Am amestecat totul cu o lingura, am acoperit vasul cu un capac(sau o folie de aluminiu/hartie de copt) si am introdus vasul in cuptorul incins pentru 15 minute, apoi le-am mai lasat cateva minute fara capac.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!



error: Content is protected !!