19 apr. Rosii umplute cu quinoa si legume
Rosii umplute cu quinoa si legume
Toata lumea face ardei, vinete sau dovlecei umpluti, dar de ce sa nu facem si rosii umplute? Sunt delicioase, mai ales dupa ce petrec cateva minute in cuptor si carnea lor devine dulce si foarte frageda.
In frigider stateau mai multe rosii pe care nu avea de gand sa le manance nimeni, asa ca am hotarat ca ar fi mai bine sa pregatesc ceva din ele. Ce sa fac?! Am vazut pachetul cu quinoa si imediat mi-a venit ideea de rosii umplute cu quinoa si legume. Ceva usor si plin de vitamine pentru cina. Bineinteles ca puteti umple rosiile cu orez sau cous-cous, daca nu sunteti fan quinoa. Mie imi place pentru ca daca e fiarta corect are o textura faina si un gust destul de neutru, astfel incat merge de minune langa orice leguma.
Ingrediente si mod de preparare pentru rosii umplute cu quinoa si legume:
- 8-10 rosii, in functie de marime
- 100 gr de quinoa
- 2 cepe
- 2-3 catei de usturoi
- 2 morcovi mici
- 1/2 ardei verde
- 6 ciuperci brune
- 1 legatura de marar sau patrunjel
- 2 crengute de cimbru proaspat sau 1/2 de lingurita de cimbru uscat
- 1/2 lingurita de boia dulce
- 1/2 lingurita de turmeric
- Sare si piper
Am cantarit 100 de grame de quinoa si am clatit-o bine intr-o sita fina, sub jetul de apa. Quinoa este invelita de un strat amarui, asa ca daca nu o clatiti bine inainte de a o fierbe, riscati sa nu o puteti consuma dupa. Am pus quinoa la fiert intr-o oala cu 200 de ml de apa fierbinte si putina sare. Am lasat-o sa fiarba 15-20 de minute la foc mediu, apoi am pus capacul si am mai lasat-o sa stea asa pana am terminat de curatat, tocat si gatit legumele. Quinoa este fiarta atunci cand toata apa din oala este absorbita.
Cat quinoa a fiert, am spalat rosiile si le-am taiat „capacul”, apoi le-am scobit ineriorul. Am spalat si curatat legumele si le-am tocat marunt.
Intr-o cratita am asezat ceapa si usturoiul si o lingura cu ulei de masline si un praf de sare. Am asteptat ca ceapa sa devina lucioasa, apoi am adaugat morcovi, ardeiul, ciupercile, cimbrul, boiaua si turmericul. Cand legumele s-au inmuiat, am adaugat si quinoa in tigaie si am mai lasat pe foc 5 minute. Adaugati sare si piper dupa gust. Puteti adauga si miezul rosiilor daca doriti.(eu nu l-am adaugat)
Am umplut rosiile cu amestecul de quinoa si legume, le-am asezat intr-un vas, am turnat jumatate de cana cu apa si am pus tava in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute.
Rosiile umplute cu quinoa si legume au iesit foarte gustoase si aspectuase! Le-am servit la cina si familia le-a apreciat. Eu cred ca aceste rosii pot fi si un aperitiv dragut.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!
Reteta de post, vegan