Rulada/salam din soia texturata

Rulada/salam din soia texturata

In copilarie mama obisnuia sa ne pregateasca aceasta rulada simpla sau cu legume prin ea. Nu am fost si nu sunt un mare fan de soia(desi imi place branza tofu), asa ca pregatesc produse pe baza de soia cat de rar posibil.

In acest weekend am hotarat sa retraiesc amintirile copilariei si sa pregatesc rulada aceasta, in varianta ei simpla. Se prepara foarte repede, nu e nimic complicat si merge de minune ca aperitiv.

Daca nu va place soia texturata, nu aveti mari asteptari de la aceasta rulada. Eu am condimentat-o bine si am obtinut un rezultat satisfacator.

Ingrediente si mod de preparare pentru rulada/salam din soia texturata:

  • 200 gr de cuburi de soia
  • 250 gr de cascaval afumat
  • 150 gr de cascaval
  • 2 linguri de sos de soia
  • 2 catei de usturoi
  • 3-4 linguri de fulgi de drojdie inactiva
  • 1 lingura de boia
  • 1/2 lingurita de cimbru
  • 1/2 lingurita de oregano
  • Sare si piper

Am fiert cuburile de soia cu putina sare timp de 15 minute. La fierbere se poate adauga si o frunza mica de dafin. Am scurs soia de apa si am lasat-o sa se raceasca. Intre timp am dat cascavalul pe razatoarea mare.

Cand soia s-a racit am stors-o bine intre palme pentru a scapa de excesul de apa. Am turnat desupra cuburilor sosul de soia, cei doi catei de usturoi razuiti, fulgii de drojdie inactiva, boiaua, cimbrul, oregano si piperul. Am invelit cuburile in aceste condimente, apoi le-am amestecat cu jumatate din cantitatea de cascaval.

Am tapetat o tava cu hartie de copt si am uns-o cu putin ulei de masline. Am asezat amestecul de soia si cascaval in tava si l-am nivelat. Deasupra am aranjat si cascavalul ramas.

Am bagat tava in cuptor pentru aproximativ 10-15 minute, sau pana cascavalul s-a topit si s-a rumenit usor. Am scos apoi tava si am rulat strans cuburile de soia lipite de cascaval, cu ajutorul hartiei de copt. Puteti strange capetele hartiei de copt si puteti lasa rulada sa se raceasca asa. Eu am taiat o bucata de folie alimentara pe care am pudrat boia dulce si am rasturnat rulada acolo. Am strans bine capetele si i-am dat forma dorita cat inca a fost calda si maleabila.

In aceasta rulada se pot adauga verdeturi, morcov sau ardei fiert sau alte legume/condiemnte dupa preferinta. In aproximativ 30 de minute rulada s-a racit complet si am putut sa o feliez. Am servit-o alaturi de o salata din cartofi si fasole verde. Mie mi-a placut si sper sa va placa si voua. Data viitoare cand voi pregati aceasta rulada, voi marunti putin cuburile de soia.

Rulada/salam din soia texturata

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!