14 mai Snitel vegetarian din soia si legume
Snitel vegetarian din soia si legume
Ingrediente si mod de preparare pentru snitel vegetarian din soia si legume:
- 150 gr de granule de soia
- 2 cepe medii
- 1 morcov
- 1 bucata de telina – aprox. 100 gr
- 5 catei de usturoi
- 1 ou mare
- 2 felii de paine inmuiate in lapte vegetal
- 70-100 gr de pesmet
- 2 linguri de fulgi de drojdie
- Boia si cimbru dupa gust
- Sare si piper dupa gust
Am pus granulele de soia la inmuiat in apa fierbinte pentru 15-20 de minute. La final am stors bine granulele de soia si le-am pus intr-un bol incapator.
Cat granulele de soia au stat la inmuiat am curatat ceapa, morcovul, telina si 3 catei de usturoi. Le-am tocat si le-am calit intr-o lingura de ulei si foarte putina apa. Am adaugat si jumatate de lingurita de sare. Nu adaugati multa apa, pentru ca la final legumele trebuie blendate, iar daca pasta rezultata este prea lichida, va trebui sa adaugati mai mult pesmet.
Cand legumele s-au inmuiat bine le-am blendat si le-am adaugat peste granulele de soia hidratate si stoarse. Am adaugat doi catei de usturoi crud razuit, oul, doua felii de paine hidratate in lapte si stoarse bine, pesmetul, fulgii de drojdie inactiva, jumatate de lingurita de cimbru, o lingurita rasa de boia dulce, sare si piper.
Am amestecat toate ingredientele si am format snitele. Am prajit snitelele in putin ulei, ele pot fi facute si in cuptor. Optional puteti da snitelele printr-un amestec de pesmet si ierburi aromatice inainte de prajire/coacere, vor iesi mai aromate.
Noi am servit snitelul cu putin sos barbacue si sparanghel gatit la abur.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.