20 mai Snitele din fulgi de ovaz – reteta de post
Snitele din fulgi de ovaz – reteta de post
Poate ca suna ciudat, snitel din fulgi de ovaz, dar aceasta reteta merita incercata! Are consistenta si textura unui snitel, are un invelis crocant, un gust bun si un mod de preparare foarte simplu. Mama obisnuia sa ne faca astfel de snitele, iar eu am preluat reteta de la ea.
Ingrediente pentru snitele din fulgi de ovaz – reteta de post:
- 200 gr de ovaz
- 600 ml de apa
- 3 linguri de fulgi de drojdie
- 1 lingura de legume uscate
- 1 lingura de sos de soia
- 1 lingurita de cimbru
- 1 lingurita de boia
- 1 lingurita de sare
Pentru pane:
- 60 gr de faina
- 100 ml de apa
- 100 gr de fulgi de porumb(maruntiti fin) sau pesmet
Pentru sos:
- 50 ml de ulei de masline
- 4 catei de usturoi
- 1 lingurita de boia
Mod de preparare:
Am inceput cu sosul si am dat pe razatoare cateii de usturoi. I-am amestecat cu uleiul de masline si cu boiaua de ardei. Am acoperit acest sos si l-am pus deoparte ca uleiul sa se aromatizeze. La final, daca doriti, puteti strecura uleiul, astfel incat sa scapati de bucatile mici de ustuoi. Eu nu am facut acest lucru.
Fulgii de ovaz i-am maruntit usor cu ajutorul blenderului.
Am pus apa la fiert. Cand a inceput sa clocoteasca am adaugat fulgii de drojdie, boiaua, cimbrul, legumele uscate, sarea si fulgii de ovaz. Am fiert acest amestec timp de 3-4 minute, amestecand incontinuu ca sa nu se lipeasca, sau sa se arda. La final am adaugat sosul de soia si am stins focul. Gustati sosul de soia si daca acesta este sarat, nu mai adaugati sarea. Puteti gusta din amestecul final si in functie de gust, mai adaugati condimentele necesare.
Am turnat imediat fulgii de ovaz intr-o tava rotunda unsa cu ulei si am nivelat amestecul. Cat am facut alte treburi, am lasat tava intr-un loc racoros, pentru ca fulgii sa se raceasca bine si sa se intareasca. Amestecul trebuie lasat la rece macar doua ore. Eu am lasat amestecul jumatate de zi la rece. Dupa ce a trecut acest timp, am taiat 12 snitele. Le-am dat prin amestecul de pane (apa si faina), apoi prin fulgii de porumb maruntiti fin(puteti folosi pesmet in locul fulgilor de porumb).
Am asezat toate snitelele intr-o tava, pe foaie de copt si le-am pus in cuptorul preincalzit timp de 20-30 de minute. La jumatatea timpului, am intors snitelele pe cealalta parte.
Cand snitelele au fost usor rumenite pe ambele parti, le-am scos din cuptor si cu ajutorul unei pensule le-am uns cu uleiul aromatizat.
Am servit snitelele a doua zi, dupa ce ele au absorbit bine uleiul, au preluat aroma de usturoi si crusta s-a mai inmuiat. Puteti consuma snitelele imediat, dar ele vor fi mai crocante. Personal, prefer sa le consum dupa cateva ore de la preparare.
Pentru aceste snitele am pregatit un piure de cartofi, sfecla si pastarnac. Ele sunt delicioase si servite cu un simplu sos, sau langa o salata.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food! 🙂
Reteta de post, vegan