Supa crema de naut si conopida

Supa crema de naut si conopida

Supa crema de naut si conopida

Cand fierb boabe, de obicei fierb o cantitate mai mare, asa ca mai mereu am si pungi cu naut in congelator. Nu pun niciodata mai mult de 300 de gr intr-o punga, pentru ca imi place sa am portii mici, atat cat folosesc o data. Si pentru ca am scos de seara o portie de naut, m-am gandit ca ar trebui sa mai dau humusului o pauza si sa incerc altceva. Mi-a tot stat gandul la o supa crema, asa ca am decis sa imprietenesc nautul cu o conopida care se plictisea in balcon. Sa stiti ca s-au inteles bine si au creat o supa crema delicioasa, fina si cu straturi de arome.

Ingrediente si mod de preparare pentru supa crema de naut si conopida

  • 300 gr de naut fiert
  • 300 gr de conopida
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2-3 cartofi medii
  • 1 morcov mic
  • 1 pastarnac mic
  • 30 gr de telina
  • 1/2 lingurita de paprika
  • 3-4 crengute de cimbru proaspat sau uscat
  • Sare si piper


Pentru un plus de savoare, am ales sa pregatesc nautul si conopida la cuptor cu putin ulei de masline, sare, piper, paprika si cimbru. Conopida am desfacut-o in buchetele. Am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt impreuna cu nautul si cele descrise mai sus. Tava a stat in cuptor cam 30 de minute, timp in care am pus la fiert ceapa, usturoiul, cartofii, morcovul, pastarnacul si telina(toate tocate grosier) in 1,5 litri de apa.

Cand legumele au fost fierte, cam atunci s-au terminat de copt nautul si conopida. Le-am adaugat in oala si am blendat totul. Am potrivit sarea si restul condimentelor si am servit un bol mare cu supa calda.

Supa crema de naut si conopida


Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!