04 dec. Aluat pentru pizza si pizza vegetariana
Aluat pentru pizza si pizza vegetariana
Ingrediente si mod de preparare pentru aluat pentru pizza si pizza vegetariana:
Din cantitatile de mai jos au rezultat 2 pizza cu diametrul de aproximativ 24 de cm.
Pentru blatu de pizza:
- 450 gr de faina
- 1 lingurita de sare
- Optional: 1 lingurita de oregano
- 15 gr de drojdie proaspata
- 270 ml de apa calduta
- 2-3 linguri cu ulei de masline
Toppinguri:
Fiecare isi poate alege toppingul preferat. Asta este ce am folosit eu de aceasta data.
- Sos de rosii
- 120 gr de ciuperci
- 200 gr de tofu taiat bucati mici si condimentat cu oregano, cimbru, boia dulce si sos de soia. Optional se poate rumeni usor in tigaie
- 10-15 masline
- 6 rosii cherry
- 100 gr de cascaval
Am cernut faina, am amestecat-o cu sarea si am facut o garua in mijloc. Am turnat apa si dorjdia acolo si am asteptat ca aceasta sa creasca. Peste aproimativ 15 minute am adaugat si uleiul de masline si am framantat aluatul. Am obtinut un aluat cu care am lucrat super bine. L-am scos pe suprafata de lucru usor infainata si l-am mai framantat vreo 5 minute. L-am lasat apoi intr-un bol acoperit cu folie alimentara sa creasca. In aproimativ o ora si-a dublat volumul. L-am scos din bol si l-am impartit in doua.
Am intins aluatul cu mainile, formand borduri ridicate. Am transferat aluatul intr-o tava in care am presarat putin gris.
Deasupra blatului am pus doua linguri generoase de sos de rosii. Am asezat ciupercile feliate, tofu, maslinele, rosiile.. Am pus tava in cuptor pentru cam 15 minute, iar a final am adaugat cascavalul si am pornit functia grill pentru 2 minute.
Din acest aluat puteti face si calzone. Intindeti aluatul, il umpleti pe jumatate, apoi il sigilati bine.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!