"Aripioare" de conopida cu sos

„Aripioare” de conopida cu sos

„Aripioare” de conopida cu sos

Mi se mai face cateodata pofta de mancarea de la fast-food, iar solutia pe care am gasit-o este sa pregatesc acasa ceva delicios.

De aceasta data aveam niste conopida si m-am gandit ca ar merge de minune sa o fac pane, apoi sa o dau printr-un sos delicios.

Conopida am facut-o in cuptor, deci am evitat prajeala. Am obtinut un rezultat nu doar gustos, dar si sanatos.

Ingrediente pentru „Aripioare” de conopida cu sos:

  • 500 gr de buchetele de conopida
  • 80 gr de faina
  • 1 lingura de fulgi de drojdie
  • 1 lingurita rasa de boia
  • 1/2 lingurita de usturoi pudra
  • 1 lingurita de sare
  • Putin piper
  • 120 ml de lapte vegetal sau apa
  • 100 gr de pesmet sau fulgi de porumb

Pentru sos:

  • 1 lingurita de faina
  • 200 ml de apa
  • 2 linguri  de sos de soia
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • Putina coaja de lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • 1/4 lingurita de chili
  • 1 lingura de ulei de susan
  • 1 lingurita rasa de boia
  • 1 lingura de sirop de artar sau miere de albine

Intr-un bol am amestecat faina  cu fulgii de drojdie, boiaua, usturoiul pudra, sarea, piperul si laptele vegetal. Intr-o alta farfurie am pus pesmetul. Daca folositi fulgi de porumb macinati-i putin inainte.

"Aripioare" de conopida cu sos

Am dat conopida prin amestecul umed, apoi prin pesmet si am asezat-o in tava, pe hartie de copt. Am bagat tava in cuptorul preincalzit si am lasat-o acolo pana s-a gatit, aproximativ 25 de minute. Daca doriti puteti sa dati conopida doar prin amestecul umed si sa nu folositi pesmet sau fulgi de porumb.

Cat conopida a stat in cuptor am amestecat ingredientele pentru sos si l-am pus pe foc, intr-o tigaie. Cand a inceput sa fiarba si sa se ingroase am stins focul si am pus conopida in tigaie. Am invelit-o bine in sos, apoi am pus-o din nou in cuptor pentru 6-7 minute.

In loc de sosul prezentat mai sus, puteti sa imbracati conopida in sos barbaque, sos iute, puteti personaliza sosul dupa gust, sau puteti sa o serviti fara nici un sos. Ca sa fiu sincera, varianta mea preferata este sa imbrac aripioarele de conopida prin sos barbaque amestecat cu putin chili.

Am scos conopida pe o farfurie, am presarat putin susan si codite de ceapa peste ea si a fost numai buna de mancat.

Alaturi de ea am servit un sos/dressing Ranch. Mai jos va las reteta.

Dressing Ranch:

  • 100 gr de maioneza vegana
  • 50 ml de lapte vegetal
  • Cateva fire de marar
  • Cateva fire de patrunjel
  • Cateva cozi de ceapa verde sau chives
  • 1/4 lingurita de pudra de ceapa
  • 1/4 lingurita de pudra de usturoi
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • Sare si piper proaspat macinat

Pentru acest dressing am tocat marunt mararul, patrunjelul si ceapa verde, apoi am amestecat toate ingredientele. L-am lasat la frigider putin inainte de a-l servit.

Pentru o varianta mai light puteti inlocui maioneza si laptele cu 150 de gr de iaurt.

 

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!

 

Retete vegane/de post!