
29 oct. Batoane de gris cu nuca si carob
Batoane de gris cu nuca si carob
Cand eram mica, mama ne facea lapte cu gris. Era tare bun si il mancam cu o lingura de gem. Ei, acum stim ca grisul nu are aport nutritional, asa ca e mai mult pe post de a umple matul, cum se zice in popor. Dar….dar daca in gris adaugam cateva bunataturi care sa aduca si beneficii, merge din cand in cand.
Astazi l-am facut sub forma de batoane si a fost bun.
Ingrediente si mod de preparare pentru batoane de gris cu nuca si carob:
- 300 ml de lapte vegetal – eu am folosit de migdale
- 3 linguri de gris
- 1 lingura de miez de nuca rasnita
- 1 lingura de migdale rasnite
- 1 lingura de fulgi de cocos
- 1 lingurita de carob
- Optional: putina scortisoara
Ingrediente simple, asa e? Si daca nu aveti migdale, puneti mai multe nuci. Si daca nu aveti nuci, puneti caju. Si daca nu vreti carob, nu adaugati. Si daca vreti sa puneti niste fructe, merg si alea.
Am pus laptele la foc si cand a inceput sa fiarba am adaugat grisul in ploaie si am amestecat cu telul vreo 6 minute, cat a fiert. Am stins focul, am adaugat restul ingredientelor, am omogenizat si am turnat compozitia intr-o caserola. Am lasat-o sa se raceasca, apoi am pus-o in frigider peste noapte.

Dimineata am feliat batoanele si le-am servit Evei alaturi de cateva fructe proaspete.
Pentru mai multe idei baby-friendly, alatura-te grupului de diversificare: