25 feb. Baton vegetal sau parizer vegan din caju
Baton vegetal sau parizer vegan din caju
Am incercat de mult aceasta reteta si mi-a placut. Mi-a placut pentru ca e delicioasa si versatila. M-am tot jucat cu aromele si de fiecare data am obtinut ceva diferit. Am facut acest baton vegetal simplu, cu bucati de legume fierte, cu felii de masline si alte variante.
Va las reteta simpla a acestui baton vegetal sau parizer vegan din caju. Il puteti adapta dupa gustul vostru. Puteti sa mai adaugati condimente si puteti ajusta cantitatile lor dupa preferinta.
Ingrediente pentru baton vegetal sau parizer vegan din caju:
- 100 gr de caju hidratat
- 1 catel de usturoi
- 2-3 linguri cu zeama de lamaie
- 1 lingura cu ulei de cocos topit
- 3 linguri cu fulgi de drojdie inactiva
- 1 lingurita de paprika
- 1 lingurita rasa de usturoi deshidratat
- 1 lingurita rasa de ceapa deshidratata
- 1/2 lingurita de oregano
- 1/2 lingurita de cimbru
- Sare si piper dupa gust
- 350 ml de apa (150 ml +200 ml)
- 10 gr de agar-agar
- Optional pentru culoare: 2 linguri cu suc de sfecla rosie sau o lingurita de pasta de rosii
Mod de preparare pentru baton vegetal sau parizer vegan din caju:
Nucile de caju trebuie sa stea la hidratat macar 4 ore. Eu le las peste noapte. Pentru acest baton vegetal nu este nevoie neaparata de un robot de bucatarie foarte puternic. Eu l-am facut cu un blender vertical si a iesit foarte bine.
In paharul inalt al blenderului am pus nucile caju hidratate si scurse de apa, catelul de usturoi, zeama de lamaie, uleiul de cocos topit si condimentele. Am blendat totul si la nevoie am adaugat 150 ml de apa, cate putin.
Nu am folosit nici suc din sfecla si nici pasta de rosii pentru culoare. Mi-a placut culoarea pe care paprika i-a oferit-o.
In 200 ml de apa am adaugat praful de agar agar, am amestecat cu o spatula si am pus amestecul pe foc. Am lasat gelatina sa se activeze si sa fiarba timp de doua minute. Am turnat imediat gelatina peste caju si am blendat din nou.
Gustati rapid si ajustati condimentele in cazul in care este nevoie, pentru ca gelatina incepe sa isi faca efectul si sa intareasca compozitia. Acum este momentul sa adaugati si bucati de legume sau masline, daca doriti.
Am turnat compozitia intr-un pahar inalt uns cu putin ulei si am lasat-o sa se raceasca, apoi am depozitat-o in frigider. Parizerul vegan trebuie sa stea la rece macar 4-5 ore inainte de a fi feliat. Eu i-am acordat timp pana a doua zi, cand l-am servit alaturi de cativa catofi natur si o salata simpla de morcovi si seminte.
Produsele cum ar fi nucile caju, fulgii de drojdie sau uleiul de cocos, le puteti comanda de pe site-ul www.sanovita.ro
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!