Biscotti/cantuccini vegani cu portocale, migdale si merisoare

Biscotti/cantuccini vegani cu portocale, migdale si merisoare

Biscotti/cantuccini vegani cu portocale, migdale si merisoare

Biscuitii sunt nelipsiti din casa noastra, iar acesti biscotti/cantuccini sunt perfecti pentru ceaiul de dimineata sau cel de la ora 5. Sunt crocanti, aromati si perfecti pentru rontait. Textura acestor biscuiti este mai dura, in mod normal fiind serviti alaturi de vin. Pentru ca acesti biscotti se pot pastra o perioada lunga de timp, mereu fac o portie mai mare. Ii pastrez intr-un recipient bine inchis, ferit de umezeala sau caldura.

Biscotti sau cantuccini se pot face cu orice fel de nuci sau alune doriti si cu ce fel de fructe uscate aveti la indemana sau preferati. Combinatia de astazi este de portocala, migdale si merisoare.

Ingrediente si mod de preparare pentru biscotti/cantuccini vegani cu portocale, migdale si merisoare:

  • 500 gr de faina
  • 7 gr praf de copt
  • 1/4 lingurita de sare
  • Coaja a doua portocale bio
  • 150 gr de zahar brun
  • 100 ml de ulei de cocos topit
  • 1 lingura cu seminte de in
  • 3 linguri cu apa
  • 200 ml de suc proaspat de portocale sau lapte vegetal
  • Vanilie
  • 150 gr de migdale
  • 100 gr de merisoare

Migdalele le-am tostat 5 minute in cuptor si le-am lasat la racit. Am macinat semintele de in si le-am lasat 5 minute la hidratat in cele 3 linguri de apa. Am amestecat faina cu praful de copt, sarea, coaja de portocale si zaharul brun. Am turnat deasupra uleiul de cocos topit, semintele de in hidratate(care au rolul de a lega compozitia in lipsa oualor), sucul proaspat de portocale si vanilia. Am incorporat migdalele si merisoarele si am obtinut aluatul pentru biscotti.

Din acest aluat am format doi cilindri pe care i-am pus in cuptor sa se coaca 35 de minute. Am fost mereu cu ochii pe ei ca sa nu se arda, ci sa fie rumeni.

Cand cilindri s-au copt, i-am scos din cuptor si i-am lasat sa se raceasca vreo 20 de minute, dupa care i-am taiat in felii diagonale de 1-1,5 cm. Am folosti un cutit pentru paine, pentru a nu rupe biscotti. Feliile acestea le-am pus din nou la copt pentru 20 de minute pana s-au uscat si rumenit bine pe ambele parti.

Cand acesti biscuiti au fost bine copti i-am scos din cuptor si i-am lasat sa se raceasca pe un gratar. Nu ii acoperiti cu nimic, altfel se vor inmuia.

Pentru decor:

  • 100 gr de ciocolata neagra
  • 30 gr de migdale

Am decorat cativa din biscotti cu ciocolata topita pe baie de abur. Deasupra am adaugat si migdale macinate. Pasul acesta este optional.

Biscotti/cantuccini vegani cu portocale, migdale si merisoare sunt gata si toata casa miroase a portocale!

Biscotti/cantuccini vegani cu portocale, migdale si merisoare

I-am savurat dimineata alaturi de o cana cu ceai de menta!

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!