23 dec. Biscuiti crapati sau crinkles cu ciocolata si menta
Biscuiti crapati sau crinkles cu ciocolata si menta
Biscuiti aerati, fragezi, aromati si ciocolatosi. Suna bine, nu? Pai sa trecem la treaba, pentru ca acesti biscuiti nu sunt doar deliciosi, ci si rapid de pregatit.
Ingrediente si mod de preparare pentru biscuiti crapati sau crinkles cu ciocolata si menta:
- 250 gr de ciocolata
- 70 gr de unt
- 2 oua
- 100 gr de zahar
- Esenta de menta sau vanilie/portocala/cafea/migdale, etc
- 250 gr de faina
- 1 praf de sare
- 5 gr de praf de copt
Pentru final:
- 80 gr de zahar pudra
Am topit ciocolata si untul pe baie de abur, apoi am lasat amestecul sa se raceasca putin. Intre timp am mixat ouale si zaharul pana acestea si-au marit volumul, au devenit palide si cremoase. Am turnat ouale mixate peste ciocolata si untul topite si usor racite si le-am omogenizat.
Eu am ales esenta de menta pentru ca mi se pare ca merge perfect langa ciocolata. Puteti folosi orice alta aroma doriti. Deci am adaugat un strop de esenta de menta. Cu ajutorul spatulei am incorporporat faina, sarea si praful de copt, cu miscari largi de sus in jos, pentru a nu scoate tot aerul incorporat in oua. Am acoperit bolul cu folie alimentara si l-am lasat la frigider peste noapte. Daca vreti sa faceti biscuitii in aceeasi zi, lasati aluatul macar 3, 4 ore la rece.
Mai jos puteti vedea aluatul inainte de a sta la rece, si dupa ce a petrecut cateva ore in frigider.
Am scos compozitia din frigider si cu ajutorul unei lingurite am masurat fiecare biluta. Aluatul este usor lipicios, asa ca se lucreaza mai usor cu lingurita. Am luat compozitia din lingurita si cu ajutorul palmelor am format o bila pe care am tavalit-o prin zahar pudra, apoi am asezat-o in tava.
Faptul ca bilutele de aluat sunt tavalite prin zaharul pudra le ofera acel efect de biscuite crapat.
Am asezat toti biscuitii pe foaia de copt si i-am tinut in cuptor vreo 8-11 minute la 170 de grade Celsius.
Biscuiti crapati sau crinkles cu ciocolata si menta. Sunt frumosi, ciocolatosi, cu gust subtil de menta si de mare efect.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!