Biscuiti, fursecuri cu unt si zahar/Sugar cookies

Biscuiti, fursecuri cu unt si zahar/Sugar cookies

Ingrediente:

  • 250 de grame de unt
  • 250 de grame de zahar
  • 1 ou
  • 400 de grame de faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 1 varf de lingurita de sare

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui mixer am batut untul si zaharul pana untul s-a deschis la culoare, apoi am adaugat oul si vanilia. Am mixat bine si am incorporat faina amestecata cu praful de copt si sarea. Nu am adaugat faina deodata, ci treptat. Aluatul obtinut l-am invelit in folie de plastic si l-am pus in frigider pentru cel putin o ora. L-am scos apoi si l-am  intins. Avand mult unt, aluatul este sfaramicios si poate fi putin dificil de lucrat. Eu infainez usor suprafata de lucru. Am taiat biscuitii cu forme speciale si i-a asezat in tava pe hartie de copt. Am pus tava in cuptorul preincalzit la 150 grade Celsius pentru 8-10 minute.

Glazura/ Royal icing:

  • 1 albus de ou la temperatura camerei
  • 150-200 gr de zahar pudra
  • 1 lingura de amidon
  • 1 lingura cu zeama de lamaie

Am cernut zaharul pudra. Cu ajutorul mixerului am inceput sa bat albusul de ou, apoi am adaugat cate putin din zaharul pudra. Eu am adaugat doar 150 de grame. Cand zaharul a fost incorporat si glazura s-a ingrosat, am adaugat amidonul si zeama de lamaie. Am mai mixat putin si am terminat glazura.

In total se mixeaza undeva la 7-10 minute pentru ca zaharul sa se dizolve. Daca doriti un royal icing mai gros, mai adaugati zahar pudra.

La glazura se poate adauga colorant.

Cu aceasta glazura puteti desena pe biscuiti, puteti unge turta dulce, etc.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!