13 feb. Briose cu broccoli si branza
Briose cu broccoli si branza
Briosele sarate sunt super. Imi place sa le mananc la micul dejun, sa le iau la pachet sau sa le pregatesc pentru ocazii festive, ca aperitiv.
Aceste briose se pot face cu tot felul de legume sau cu un mix de legume. Astazi am ales sa le fac cu broccoli si branza Cheddar si au iesit bune de tot.
Ingrediente si mod de preparare pentru briose cu broccoli si branza:
- 200 gr de broccoli
- 2 oua
- 30 ml de ulei sau unt topit
- 100 ml de lapte
- 150 gr de faina
- 2-3 linguri de fulgi de drojdie inactiva
- 5 gr de praf de copt
- 50 gr de branza Cheddar
- Sare
- Optional: 20 gr de cascaval pentru topping
Am spalat brocoli, l-am impartit in buchete mici, apoi l-am fiert timp de 4 minute. L-am clatit rapid cu apa rece pentru a opri procesul de gatire si l-am lasat sa se scurga bine de tot, cat eu am facut compozitia de briose.
Am batut cele doua oua cu un praf de sare pana si-au marit volumul. Am adaugat uleiul si laptele. Le-am incorporat cu ajutorul unui tel, apoi am adaugat faina, fulgii de drojdie si praful de copt. Am pus bucatile de broccoli si branza Cheddar in compozitie.
Am umplut formele de briose cu acesta compozitie. Nu am umplut forma pana sus, ci doar 3/4 din ea. Deasupra am ras putin cascaval. Mai puteti adauga si cateva seminte de susan sau in.
Am copt briosele timp de aproximativ 25 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius.
Au iesit pufoase si aromate.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol. Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!