Briose cu masline, cascaval si oregano

Briose cu masline, cascaval si oregano

Aceste briose le puteti servi ca aperitiv, le puteti lua la picnincuri, le puteti pune la pachet sau le puteti servi ca o gustare.

Ingrediente si mod de preparare pentru briose cu masline, cascaval si oregano:

  • 2 oua
  • 1/2 -1 lingurita de sare
  • 300 ml de iaurt
  • 70 ml de ulei de masline
  • 230 gr de faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 80-100 gr de masline (fara samburi)
  • 100 gr de cascaval (eu am folosit provolone)
  • 1 lingurita de oregano
  • 1 lingura de susan
  • Optional: 3 lingurite de fulgi de ceapa macinat si o lingurita de chimen

Am mixat ouale cu sarea pana si-au triplat volumul. Sare adaugati in functie de cat de sarate sunt maslinele si branza folosite.

Am adaugat iaurtul si uleiul si am continuat sa mixez pana au fost bine omogenizate, apoi am incorporat faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu cu ajutorul unei spatule.

Am adaugat maslinele tocate, branza data pe razatoare, oregano si susanul. Eu am adaugat fulgi de ceapa si chimen pentru ca mi se pare ca ofera un plus de aroma. S-ar putea ca aceasta combinatie sa nu fie pe placul tuturos, insa mie mi-a placut.

Briose cu masline, cascaval si oregano

Am turnat compozitia in formele de briose, umpland doar 3/4 din volum, pentru ca briosele sa aiba loc de crestere. Deasupra am razuit putin cascaval si am mai presurat cateva bobite de susan. Am pus briosele in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 20 de minute.

Briose cu masline, cascaval si oregano

Briosele au iesit pufoase si aromate. Si in mod ciudat, parca mi-au placut mai mult a doua zi.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food! 🙂

No Replies to "Briose cu masline, cascaval si oregano"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.