27 feb. Briose pufoase simple sau cu gem
Briose pufoase simple sau cu gem
Am incercat tot felul de retete de briose. Unele mi-au iesit, iar altele au fost un esec total. Nu cresteau suficient sau cresteau aiurea, nu se desprindeau de hartiuta lor, erau prea umede, etc.
Cred ca asta e cea mai usoara si economica reteta de briose pe care am incercat-o si de cand le-am nimerit, le fac aproape saptamanal. Cateodata simple, cateodata cu fructe, ciocolata, nuci, iar astazi cu gem.
Imi plac briosele acestea pentru ca reprezinta un desert simplu si rapid. Dureaza 5 minute sa fac compozitia si sa umplu formele si inca vreo 25 de minute sa fie coapte.
Mai jos aveti ingredientele si modul de preparare.
Ingrediente si mod de preparare pentru briose pufoase simple sau cu gem:
Din cantitatile date am obtinut 16 briose medii.
- 2 oua
- 120 gr de zahar brun
- 1 praf de sare
- 120 ml de ulei
- 180 ml de lapte
- 250 gr de faina
- 7 gr de praf de copt
- Vanilie
- Optional: coaja de lamaie
- Optional; gem, fulgi de ciocolata, fructe
Ingredientele toate au fost la temperatura camerei. Am mixat ouale cu un praf de sare. Cand au devenit spumoase am adaugat zaharul si am mixat pana si-au triplat volumul. Am incorporat uleiul, apoi laptele si la final faina, praful de copt si vanilia.
Am turnat compozitia in formele pentru briose. Am pus in mijloc cate o lingurita de gem. Am umplut doar 3/4 din foma. Am copt briosele timp de aproximativ 20-25 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius.
Au iesit delicioase, pufoase si s-au desprins super de hartia lor. Sunt perfecte langa o cana cu ceai.
As fi pus mai multe poze, dar saracele briose nu au mai apucat.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!