Brownies cu cheesecake sau negresa cu branza si cirese

Brownies cu cheesecake sau negresa cu branza si cirese

Brownies cu cheesecake sau negresa cu branza si cirese

Brownie, cheesecake, cirese sau visine; gusturi si texturi diferite, toate intr-un singur desert decadent.

Combinatia de negresa ciocolatoasa si cheesecake este nemaipomenita, iar daca mai adaugam un strat de visine sau cirese, obtinem un dezmat culinar de care nu ar trebui sa ne apropiem foarte des pentru ca provoaca dependenta.

Ingrediente pentru brownies cu cheesecake sau negresa cu branza si cirese:

Dupa cum spune si titlul, aceasta prajitura este formata din trei straturi.

Ingrediente pentru stratul de brownie/negresa:

  • 180 gr de ciocolata neagra (pentru cele mai bune rezultate – macar 70% cacao)
  • 180 gr de unt
  • 150 gr de zahar
  • 50 gr de cacao
  • 3 oua la temperatura camerei
  • 80 gr de faina
  • O priza de sare

Ingrediente pentru stratul de cheesecake:

  • 400 gr de crema de branza la temperatura camerei
  • 1 ou marimea L
  • 100 gr de zahar
  • Coaja unei lamai
  • Esenta de vanilie

Ingrediente pentru stratul cu cirese:

  • 600 gr de cirese cantarite cu samburi si codite
  • 80 gr de zahar
  • Zeama si coaja unei lamai medii

Mod de preparare pentru brownies cu cheesecake sau negresa cu branza si cirese:

Am inceput cu ultimul strat si am spalat ciresele, le-am rupt coditele, le-am scos samburii si le-am amestecat cu zaharul, zeama si coaja de lamaie. Am pus amestecul pe foc si am asteptat ca lichidul lasat de fructe sa scada si sa se lege, apoi am inchis.

Brownies cu cheesecake sau negresa cu branza si cirese

Am trecut la stratul de negresa si am topit pe baie de aburi ciocolata si untul, dupa care am incorporat in amestec zaharul, cacaoa, sarea, ouale si in cele din urma faina.

Compozitia obtinuta a fost densa si foarte ciocolatoasa. Am turnat-o intr-o tava de 24 de cm tapetata cu foaie de copt la baza si unsa cu unt pe margini.

Pentru compozitia de cheesecake am batut cu telul crema de branza, la care am adaugat zaharul, coaja de lamaie, vanilia si oul. Am turnat aceasta compozitie peste cea de ciocolata, apoi am turnat ciresele peste cheesecake.

Brownies cu cheesecake sau negresa cu branza si cirese

Am pus tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius si am copt acest desert timp de 45-50 de minute. Marginile prajiturii au devenit usor aurii. Mijlocul a ramas molcut, dar asta nu e problema, pentru ca inainte de a fi devorata, prajitura trebuie sa se odihneasca in frigider.

Am lasat desertul sa ajunga la temperatura camerei, apoi l-am introdus in frigider pana a doua zi, cand m-am bucurat de el.

Brownies cu cheesecake sau negresa cu branza si cirese

Desertul il puteti taia si dupa ce a ajuns la temperatura camerei, dar textura nu va fi la fel. Oricum, gustul este minunat. Cu visine este si mai bun, pentru ca acestea ii ofera un gust usor acrut.

Orice varianta ati alege, acest desert este minunat!

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!