bruschete cu rosii si mozzarella, bruschete cu rosii, usturoi si busuioc

Bruschete cu rosii si mozzarella

Bruschete cu rosii si mozzarella!

Mie imi plac mult diminetile de duminica. Sunt mai tarzii si mereu acompaniate de un mic dejun servit in apropierea amiezii. Nu se mai poate numi un mic dejun, este un bruch si este partea cea mai buna din zi! Servim ceai, suc de portocale, un bol de smoothie, fructe proaspete, iaurturi si muesli, clatite americane, crepes, branzeturi si spreaduri vegane, bruschete de tot felul, rulouri, avocado, humus si multe altele. Nu toate deodata, bineinteles!

Brunch-ul este o masa linistita, relaxata, insotita de muzica buna, cateodata servita alaturi de prieteni dragi, o masa unde povestim, radem si depanam amintiri. Nu este vorba doar de mancare, ci de timpul de calitate pe care il petrecem impreuna. Saptamana este aglomerata si rareori ne permite sa savuram momentele de mic dejun impreuna. De obicei aceste momente sunt scurte si apoi urmeaza o zi incarcata. Asa ca, orice ar fi, duminica este ziua in care ne adunam toti in jurul mesei si sarbatorim, duminica este vorba despre familie.

Bruschete cu rosii si mozzarella pregatim destul de des, fiind una din preferintele familiei. Toata lumea ajuta la pregatirea lor, asa ca sunt gata imediat!

Ingrediente necesare pentru bruschete cu rosii si mozzarella:

  • o bagheta
  • 2 rosii
  • 150 gr de mozzarella
  • 2-3 catei de ustuoi
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • cateva fire de busuioc proaspat
  • cimbru si oregano uscate
  • sare si piper dupa gust
  • Optional: rucola

Mod de preparare pentru bruschete cu rosii si mozarella:

Am taiat bagheta si am stropit feliile cu ulei. Am pus painea in cuptor si am lasat-o sa se usuce si sa se rumeneasca. Intre timp am spalat rosiile si le-am feliat. Am taiat si mozzarella in cuburi. Cand feliile de paine s-au aurit, le-am scos din cuptor, le-am uns cu usturoi si am asezat pe fiecare felie bucati de rosii, busuioc proaspat, oregano, cimbru, sare si piper. Am pus si mozzarella deasupra.

Ca branza sa se topeasca, am mai pus o data bruschetele in cuptor pentru aproximativ 5 minute. Chiar daca nu doriti sa puneti deasupra mozzarella, va recomand oricum sa mai dati o data bruschetele la cuptor. Vor avea un gust mult mai bun, rosiile se vor mai usca si painea nu va deveni moale din cauza lor.

Asa arata bruschetele cu rosii si mozarella. Mie imi place sa le servesc cu rucola! Sunt un adevarat deliciu! Painea crocanta, rosiile dulci si condimentele se completeaza perfect!

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!



error: Content is protected !!