Budinca de cartofi cu ceapa verde si marar

Budinca de cartofi cu ceapa verde si marar

Budinca de cartofi cu ceapa verde si marar

Cartoful este un ingredient de baza, un ingredient ieftin, gasit in orice bucatarie. Atat de comun si totusi atat de delicios si versatil. Din el putem pregati atatea preparate, toate cu gusturi distincte, unul mai bun ca celalalt. Cartoful este unul din ingredientele mele preferate. Imi plac cartofii la cuptor, gnocchi din cartofi, ciorba de cartofi cu tarhon, salaltele care il contin, chiftelele, aluaturile si multe multe alte preparate.

Astazi va las retea unei simple budinci din cartofi. O puteti aromatiza cu ce doriti. Eu am ales ceapa verde si mararul.

Ingrediente si mod de preparare pentru budinca de cartofi cu ceapa verde si marar:

  • 500 gr de cartofi
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 200 gr de iaurt
  • 2 cepe verzi
  • 50 gr de branza sau cascaval
  • Cateva fire de marar proaspat
  • 2-3 linguri de pesmet
  • 60 gr de cascaval pentru deasupra
  • 2 linguri de susan
  • 1 lingura de unt
  • Sare dupa gust

Am pus o cratita cu apa pe foc, iar pana a inceput sa fiarba eu am curatat cartofii si i-am taiat. Cand apa a inceput sa fiarba am adaugat un praf de sare si cartofii. Am procedat exact ca si in cazul unui piure. Atunci cand cartofii au fost fierti i-am scurs de apa si i-am pisat bine.

Peste cartofii pisati am adaugat uleiul si am „framantat” putin amestecul. Am adaugat apoi iaurtul, cele doua cepi tocate, branza sfaramitata(sau cascavalul razuit) si mararul tocat marunt. Am omogenizat amestecul. Adaugati sare in functie de gust si fiti atenti daca branza este sarata. S-ar putea sa fie nevoie de foarte putina sare, sau chiar deloc.

Am ales un vas termorezistent pe care l-am uns cu putin unt si pesmet. Am turnat amestecul de cartofi in vas. Deasupra am presarat putinul pesmet ramas, cascavalul razuit si susanul.

Am introdus vasul in cuptor, unde a stat aproximativ 25 de minute, pana s-a rumenit frumos.

Imi place aceasta budinca atat atunci cand este calda, cat si atunci cand se raceste. Este minunata langa o salata.

Cand am musafiri imi place sa pregatesc portii individuale, pentru ca atunci cand este calda se portioneaza mai greu. In afara de asta, arata tare dragut.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food! 🙂