
14 mart. Budinca de tapioca cu piure de pepene galben
Budinca de tapioca cu piure de pepene galben
Reteta asta e pentru cei ce cauta un desert rapid, sanatos si fara zahar. Ba mai mult, un desert gustos, cu minim efort.
Aceasta budinca este delicioasa atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari. E super buna cu piure din fructe, iar daca doriti sa o indulciti exista variante: miere, sirop de artar, nectar de agave, pasta de curmale, o banana bine coapta, etc. Si uite asa, si deserturile bune pot deveni sanatoase.
Ingrediente si mod de preparare pentru budinca de tapioca cu piure de pepene galben:
- 150 gr de perle tapioca
- 150 ml de apa
- 1 litru de lapte vegetal – eu am folosit de cocos
- Vanilie
- 300 gr de pepene galben
- Indulcitor dupa gust
- Fructe pentru ornat
Am pus tapioca la hidratat in apa timp de o ora. Dupa acest timp am clatit perlele de tapioca, le-am pus intr-o cratita incapatoare, am adaugat vanilie, iar deasupra am turnat laptele de cocos. Am fiert timp de 25 de minute, amestecand constant budinca. Indulciti dupa gust. Eu am pus cateva linguri de nectar de agave.
Am luat cratita de pe foc, am transferat budinca intr-un bol mare, am acoperit-o cu folie de plastic pentru a nu face crusta si am lasat-o la racit. Cand a ajuns la temperatura camerei am pus-o in frigider. Veti observa ca dupa cateva ore de stat la frigider perlele vor mai absorbi din lichid, iar budinca va deveni mai densa. Eu o servesc de obicei a doua zi.
Pepenele galben l-am curatat de coaja si l-am blendat. Am amestecat piureul cu o parte din budinca si am asezat in pahar un strat cu piure, cateva fructe, apoi un strat simplu de budinca.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.