11 feb. Budinca sau terci de mei cu capsune coapte si cardamom
Am incercat mai demult meiul in niste biscuiti pe care ii facea mama si mi-a placut, dar nu i-am dat o mare importanta acestei cereale. Am mai folosit-o la inceputul diversificarii cu Eva, apoi am cumparat o punga de mei care a fost exagerat de amar si mi-a pierit cheful de a mai gati cu el. Asta pana acum ceva timp cand am vazut din nou aceasta cereala in dm si mi-am amintit de cat de buna poate fi. Am cumparat o punga si printre multele retete incercate a fost si aceasta budinca sau terci de mei cu capsune coapte si cardamom. Deliciooos!
De cand am redescoperit meiul va spun sincer ca terciuletul de ovaz a cam fost lasat uitarii, desi inca il mai pregatesc si pe el. Imi place mult mai mult textura cremoasa a budincii de mei. Combinatii puteti face cu miile, cerul este limita. Din ce am incercat pana acum, cel mai mult mi-a placut varianta cu lapte de cocos si diverse toppinguri. Cel de azi cred ca e top pentru toti ai casei.
Aceasta budinca sau terci merge super la micul dejun si e foarte faina pentru copilasi. Nu intru in detalii despre valorile nutritive ale acestei cereale, pentru ca nu sunt nutritionist, dar puteti cauta pe internet si o sa va convingeti singuri cate beneficii are.
Daca o faceti pentru copilasi sub un an omiteti mierea de albine, care poate cauza botulism.
Ingrediente necesare pentru budinca sau terci de mei cu capsune coapte si cardamom:
Pentru 3 portii generoase
- 200 gr de mei
- 400 ml de apa
- 400 ml de lapte gras de cocos
- 1 lingurita de cardamom verde pudra
- Sirop de artar sau miere pentru indulcit
- Optional: putina pudra de vanilie
- Pentru servit: seminte de canepa decorticate (eu am folosit o pudra de canepa)
Pentru capsunile coapte:
- 250 gr de capsune
- 2 linguri de miere sau sirop de artar
- Putina vanilie
- 1/2 de lingurita de cardamom verde pudra
Mod de preparare:
Modul de preparare este extrem de simplu si dureaza foarte putin.
La o masura de mei folositi 3 sau 4 masuri de apa, in functie de cat de cremos sau dens doriti sa fie.
Am inceput cu capsunele, pe care le-am spalat si taiat in sferturi. Le-am amestecat cu mierea, vanilia si cardamomul si le-am pus intr-un vas termorezistent. Au stat la cuptorul peincalzit cat am gatit meiul, adica maxim 15 minute, la 150 de grade Celsius. Nu va zic ce miros divin am avut in toata casa dupa ce am copt capsunele!
Am trecut la mei si am spalat bine bobitele, pana apa a ramas limpede. Am pus apoi meiul intr-o cratita impreuna cu apa, laptele de cocos, cardamomul si vanilia. Am fiert temperatura medie pentru aproximativ 10-15 minute, amestecand din cand in cand. Am oprit focul cand meiul a fost fiert si am fost multumita de consistenta terciului. Am indulcit cu doua linguri de miere.
Asta e tot! Am pus budinca obtinuta in boluri si am ornat cu capsunele coapte, cu zeama lasata de ele si putina pudra de canepa. S-a mancat cu mare pofta si s-a mai cerut, dar nu mai era de unde! 😀
Sper tare sa incercati si voi!
Daca va place reteta si vreti sa fiti la curent si cu alte postari puteti urmari ourdailyfood si pe facebook, instagram sau va puteti abona la newsletter ca sa primiti pe e-mail urmatorul articol.