Caramel vegan din curmale - fara zahar

Caramel vegan din curmale – fara zahar

Caramel vegan din curmale – fara zahar

De mic copil mi-a placut caramelul si tot ce era cu caramel. Ca era vorba de inghetata, bomboane, napolitane sau sos de caramel simplu, eram incantata la maxim. Cu timpul, spre dezamagirea mea, am aflat ce este caramelul. Un sos facut din zahar, putina apa, smantana si unt. Deci am mancat zahar la greu.

Caramelul continua sa imi placa si il mai manac ocazional intr-o prajitura, dar incerc sa gasesc si retete sanatoase pe care le pot imparti cu fiica mea si cu restul familiei.

Sosul de caramel pe care vi-l prezint astazi e super delicios, rapid si de el se pot bucura si cei mici.

Ingrediente si mod de preparare pentru caramel vegan din curmale – fara zahar:

  • 100 gr de curmale proaspete fara samburi sau uscate si rehidratate
  • 100 gr de crema de cocos sau partea grasa a unei conserve de lapte de cocos
  • Optional: putina pudra de vanilie

Eu am folosit curmale uscate pe care le-am rehidratat timp de 2 ore in apa calda. Le-am scurs si le-am blendat cu doua linguri de apa si crema de cocos.

Caramel vegan din curmale - fara zahar

Eu am folosit acest sos de caramel la o tarta vegana cu mere, fara gluten si fara zahar.

Pentru mai multe retete va puteti inscrie si pe grupul de diversificare:

https://www.facebook.com/groups/2330598313870897/

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!