Cartofi crocanti la cuptor cu rozmarin

Cartofi crocanti la cuptor cu rozmarin

Cartofi crocanti la cuptor cu rozmarin!

Cartofi crocanti la exterior, moi in interior, aromatizati cu rozmarin, cimbru si usturoi. Sunt perfecti serviti cu sosul preferat, alaturi de o salalata sau de cateva muraturi.

Cartofii sunt prieteni cu mine si ma salveaza mereu din situatiile in care nu stiu ce sa mai gatesc. Trebuie sa recunosc ca imi si plac foarte mult.

Sunt o sumedenie de retete pe care le poti face folosind acest ingredient simplu, gasit in orice casa.

De mica am iubit cartofii prajiti. Mama nu ii pregatea foarte des, insa ne facea cartofi la cuptor. Pot spune ca sunt chiar mai buni decat cei prajiti, care absorb prea mult ulei. Nici cartofii la cuptor nu sunt foarte sanatosi consumati in cantitati mari, dar echilibrul este cheia in orice.

Ingrediente pentru cartofi crocanti la cuptor cu rozmarin:

  • 1 kg de cartofi
  • cateva boabe de usturoi
  • 2 crengute de rozmarin
  • o lingurita de cimbru uscat
  • jumatate de lingurita de praf de ustuoi(optional)
  • 3 linguri de ulei de masline
  • Piper si sare dupa gust

Cum pregatim cartofi crocanti la cuptor cu rozmarin?

Pentru inceput am curatat cartofii, am taiat fiecare cartof in 8 bucati. Am incercat sa ii tai in bucati cat mai egale, pentru a se coace uniform. I-am spalat in cateva ape, apoi i-am lasat sa stea jumatate de ora in apa rece. Acest pas ajuta la scoaterea amidonului din cartofi si ii ajuta sa se rumeneasca bine si sa devina crocanti. Nu trebuie sa evitam acest pas mai ales cand pregatim cartofi noi, acestia fiind plini de amidon.

Dupa jumatate de ora am scos feliile de cartof si le-am sters bine cu ajutorul servetelelor absorbante. Peste cartofii uscati am turnat uleiul de masline, condimentele, crengutele de rozmarin maruntite si am invelit fiecare felie de cartof cu acest amestec. Am pus totul in tava, am adaugat si cateii de usturoi. Nu am curatat usturoiul pentru ca acesta are tendinta sa se arda. L-am lasat in coaja, dar l-am zdrobit. Cartofii trebuie sa aiba loc destul in tava. Ii asezam intr-un singur strat. Daca aglomeram tava, cartofii nu se vor mai rumeni si implicit nu vor mai avea acea crusta crocanta.

Pentru extra aroma eu mai pun câteodată coaja de lămâie.

Am pus tava in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 40 de minute. Am verificat cartofii si cand acestia au fost rumeniti pe o parte, i-am intors. Au iesit niste cartofi frumosi si gustosi.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!

 

Reteta de post, vegan



error: Content is protected !!