23 ian. Cartofi intregi la cuptor cu sos de smantana si marar
Cartofi intregi la cuptor cu sos de smantana si marar
Imi plac mult cartofii. Ii mananc simpli, fierti, la cuptor, umpluti, sub forma de piure, in tocane si diverse mancaruri, la chiftele, gnocchi, etc. Insa ii ador copti intregi, apoi serviti cu un sos delicios de smantana si marar. Sunt senzationali. Va las si voua reteta si sper sa o incercati.
Ingrediente pentru cartofi intregi la cuptor cu sos de smantana si marar:
- 10 cartofi de marime medie
- 400 gr de smantana sau iaurt gras
- 1 legatura deasa de marar verde
- 2-3 fire de ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- Sare si piper
Mod de preparare pentru cartofi intregi la cuptor cu sos de smantana si marar:
Am ales cartofi cam de aceeasi dimensiune. Le-am spalat foarte bine coaja, pentru ca i-am folosit asa, nedecojiti. Coaja ii va proteja si ii va pastra intregi in timpul fierberii, apoi le va oferi o crusta delicioasa.
Am pus cartofii intr-o oala cu apa si putina sare si i-am lasat sa fiarba cam 3/4, nu de tot. I-am scos din apa si i-am scurs. Am uns cartofii bine cu ulei de masline si i-am pus intr-o tava, in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15 minute.
Cat cartofii s-au rumenit in cuptor, am pregatit sosul. Am amestecat smantana cu mararul tocat, cu ceapa verde taiata felii si cu usturoiul pisat. Am asezonat cu sare si piper dupa gust.
Am scos cartofii din cuptor si i-am taiat pe jumatate, dar nu pana jos. Am presarat putina sare si piper peste ei. Am asezat cate o lingura plina de sos in mijlocul fiecarui cartof, apoi i-am pus din nou in cuptor pentru 10 minute. Cartofii s-au rumenit super frumos si au primit o aroma geniala de la sosul de smantana.
Am scos cartofii din cuptor si i-am servit cu sos din belsug.
Am infulecat 3 cartofi pe nerasuflate.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!