11 oct. Ceai de rodie si ghimbir
Ceai de rodie si ghimbir
In serile reci nimic nu imi place mai mult decat sa ma relaxez infofolita intr-o patura pufoasa, cu o cana de ceai fierbinte in mana si o carte buna sau un serial. Unul dintre ceaiurile care pur si simplu m-a cucerit este chiar acesta, ceaiul de rodie si ghimbir. Are o aroma deosebita, o culoare plina de viata si este plin de vitamine.
Va recomand cu mare drag sa il incercati cat de curand.
Ingrediente si mod de preparare pentru ceai de rodie si ghimbir:
- 1 rodie de aproximativ
- Ghimbir (20-30 de grame sau dupa gust)
- Zeama de lamaie dupa gust
- Indulcitor dupa gust
Cum se curata rodia fara a stropi
Pentru ca rodia este un fruct delicios, dar plin de suc, este bine sa fim atenti in momentul in care o desfacem. Altfel s-ar putea sa ne trezim cu pete peste tot prin bucatarie.
Am umplut un bol cu apa, pe jumatate. Am taiat partea de sus a rodiei(partea cu acel „mot”), apoi am urmat membranele albe de pe laterale si am taiat exact acolo unde se aflau ele. Am desfacut rodia ca pe o floare si am scos semintele in bolul cu apa. In felul acesta nu am patat nici imprejurimile, nici hainele.
Dupa ce am scos toate semintele rodiei, le-am scurs de apa si le-am pus in mojar impreuna cu bucatile de ghimbir si putina zeama de lamaie. Am pisat bine boabele pana acestea si-au eliberat savoarea.
Am pus doua linguri din amestecul din mojar(seminte si zeama lasata) intr-o cana peste care am turnat 250 ml de apa fiarta. Adaugati indulcitor in fuctie de preferinta. Am acoperit cana timp de cinci minute, apoi am savurat infuzia alaturi de cateva fursecuri delicioase.
De obicei curat mai multe rodii, le zdrobesc si le pastrez intr-un borcan bine infiletat. Unui borcan adaug de obicei o lingura cu zahar. Pastrez amestecul in frigider cateva zile, chiar si o saptamana.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!