13 apr. Chec aromat cu mere – apple bread
Chec aromat cu mere – apple bread
Inainte sa inceapa carantina am cumparat un saculet cu mere. Am tot mancat din el, dar cateva au ramas si s-au vestejit. Nu aratau prea bine, dar aroma inca era intacta. Bineinteles ca nu le-am aruncat, ci le-am transformat intr-un chec foarte, foarte delicios.
Din cate checuri cu mere am incercat, acesta mi se pare ca mi-a iesit cel mai bine. Am facut un blat mai dens, dar aerat si foarte gustos. Eu va propun sa nu ma credeti pe cuvant, ci sa il incercati.
Ingrediente si mod de preparare pentru chec aromat cu mere – apple bread:
- 120 gr de unt 82% grasime
- 80 gr de zahar
- 2 oua
- Vanilie
- 125 ml de lapte
- 230 gr de faina
- 1 lingurita de praf de copt
- 1 praf de sare
- Coaja de lamaie – optional
Umplutura pentru chec aromat cu mere – apple bread:
- 2-3 mere marisoare
- 1 lingura de zahar
- 1 lingura de scortisoara
Topping pentru chec aromat cu mere – apple bread:
- 1 lingurita de scortisoara
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita de faina
Am spumat untul cu zaharul, apoi am adaugat vanilia si ouale. Am mai mixat un minut, dupa care am turnat laptele. L-am incorporat, apoi am trecut la ingredientele solide. Am adaugat faina, praful de copt, sarea si coaja de lamaie.
Am curatat merele. Eu am folosit 3 mere medii pe care le-am taiat cubulete si le-am amestecat cu o lingura de zahar si una de scortisoara.
Am tapetat cu hartie de copt tava de chec (dimensiuni:21×11) si am turnat jumatate din compozitia blatului, apoi jumatate din mere. Am turnat restul compozitiei, apoi merele ramase.
Deasupra am pus toppingul format din cate o lingurita de zahar, faina si scortisoara.
Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si am lasat checul sa se coaca aproximativ 60 de minute.
Dupa ce s-a racit complet l-am taiat. Grea a fost asteptarea, dar a meritat.
Dati follow si pe insta, acolo postez zilnic retete pas cu pas.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!