Chec cu inimioara in mijloc sau chec cu surpriza

Chec cu inimioara in mijloc sau chec cu surpriza

Chec cu inimioara in mijloc sau chec cu surpriza

Mi-am propus sa va scriu reteta asta la Craciun. Atunci am facut un chec cu bradut in mijloc si a fost foarte apeciat de toti. Din pacate nu am apucat sa il pozez, asa ca am am tot spus ca il voi mai face o data, special pentru poze. Abia acum i-a venit randul, doar ca de data aceasta i-am pus o inimioara in mijloc.

Checul acesta poate fi baby-friendly daca excludem zaharul, pentru ca oricum l-am aromatizat bine. Totusi avand in vedere ca Eva nu se da in vant dupa „deserturi”, am adaugat putin zahar in compozitie. Voi puteti sa nu adaugati deloc, sau puteti adauga mai mult, in functie de preferinte.

Pentru acest chec e nevoie de doua blaturi. Unul colorat dupa preferinta(in cazul meu verde, pentru ca nu am gasit un colorant rosu natural), celalalt blat simplu sau o alta culoare.

Ingrediente si mod de preparare pentru chec cu inimioara in mijloc sau chec cu surpriza:

Pentru primul chec:
  • 2 oua
  • 50 gr de zahar brut
  • 60 ml de ulei
  • 100 ml de lapte
  • 200 gr de faina
  • 1 lingurita de praf de copt bio
  • 1/2 lingurita de spirulina
  • 1/2 lingurita de moringa
  • 3 picaturi de ulei esential de menta

Totul s-a petrecut intr-un bol. Am batut ouale si zaharul cu telul, apoi am adaugat uleiul si laptele. La final am incorporat faina, praful de copt, spirulina, moringa si uleiul esential de menta. Am turnat compozitia intr-o tava de 21×11 cm tapetata cu hartie de copt si am pus tava in cuptor pentru 35 de minute.

Am folosit uleiul de menta pentru ca spirulina are un gust destul de puteric. Menta a acoprit perfect gustul acela. Daca nu va place, folositi alte arome naturale.

Dupa ce checul a fost copt l-am lasat sa se raceasca complet, apoi l-am taiat felii de aproximativ 1 cm. Am decupat o inimioara din fiecare felie. Nu aruncati resturile. Puteti face cakepops cu ele.

Pentru cel de-al doilea chec:

Pentru cel de-al doilea chec am folosit reteta de apple bread, cu mici modificari.

  • 120 gr de unt
  • 50 gr de zahar brut – puteti pune mai mult sau deloc
  • 2 oua
  • Semintele unei pastai de vanilie
  • 125 ml de lapte
  • 230 gr de faina
  • 1 lingurita de praf de copt bio

Intr-un bol am mixat untul cu zaharul, apoi am adaugat ouale – pe rand. Am adaugat semintele de vanilie, laptele si am mixat cateva secunde. La final am incorporat faina si praful de copt.

Am luat din nou tava de 21×11 cm si am uns-o bine cu unt si faina. Am scuturat excesul de faina si am adaugat putin doua linguri de compozitie, apoi am asezat inimioarele verzi. Deasupra am asezat restul compozitiei si am nivelat-o cu o spatula.

Am pus checul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute.

Optional il puteti glazura. Eu am avut o ciocolata de la nucao pe care am topit-o cu doua linguri de smantana pentru frisca, apoi am turnat glazura peste checul deja racit.

Chec cu inimioara in mijloc sau chec cu surpriza

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!

Tags:
,


error: Content is protected !!