Chec fin cu cacao si visine imbracat in ciocolata

Chec fin cu cacao si visine imbracat in ciocolata

Chec fin cu cacao si visine imbracat in ciocolata

Imi plac deserturile cu ciocolata! Sunt decadente, fine si imi vine sa nu ma mai opresc din mancat. Din fericire, ma opresc la timp, altfel as fi bolnava :)).

Checul de astazi este cel mai bun chec cu cacao si visine pe care l-am pregatit pana acum. Imi place mult combinatia de ciocolata si visine. Checul dulce, visinele acrisoare si ciocolata usor amaruie de deasupra se imbina intr-un gust perfect.

Ingrediente si mod de preparare pentru chec fin cu cacao si visine imbracat in ciocolata:

Din cantitatile de mai jos au iesit doua checuri coapte in forma de 21 cm lungime.

  • 200 gr de unt la temperatura camerei
  • 200 gr de zahar
  • 1/4 lingurita de sare
  • Semintele de la o pastaie de vanilie
  • 4 oua mari la temperatura camerei
  • 250 gr de smantana pentru frisca cu 32% grasime
  • 50 gr de cacao
  • 10 gr de praf de copt
  • 250 gr de faina
  • 500 gr de visine

Pentru glazura de ciocolata:

  • 150 gr de smantana pentru frisca
  • 200 gr de ciocolata amaruie – 70% cacao

Am spumat untul cu zaharul, sarea si semintele pastaii de vanilie, pana untul a devenit deschis la culoarea si bine aerat. Am incorporat cele 4 oua in compozitie, pe rand – nu toate deodata. Am adaugat smantana pentru frisca si am mai mixat cat sa am o compozitie omogena. Cacaoa, praful de copt si faina le-am amestecat intr-un bol separat, apoi le-am mixat in compozitia checului.

Eu am folosit visine congelate, asa ca le-am scos de seara din congelator si a doua zi le-am scurs foarte bine de suc. Le-am pus in compozitie, apoi am impartit checul in cele doua forme. Am folosit forme de silicon, asa ca nu a fost nevoie de tapetez cu hartie de copt.

Chec fin cu cacao si visine imbracat in ciocolata

Am copt checurile aproximativ 45 de minute la 180 de grade Celsius. La final am introdus o scobitoare sa ma asigur ca sunt bine coapte.

Cand checurile au fost racite le-am glazurat.

Glazura am facut-o asa:

Am rupt ciocolata intr-un bol. Smantana pentru frisca am infierbantat-o bine si am turnat-o deasupra. Am lasat bolul neatins vreo 4-5 minute, apoi am amestecat bine pana am obtinut o glazura fina. Am imbracat ambele checuri cu aceasta. Deasupra am pus cateva felii de migdale.

Am feliat checul dupa ce glazura de ciocolata s-a intarit.

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!



error: Content is protected !!