10 feb. Cheesecake cremos cu piersici
Cheesecake cremos cu piersici
Pentru weekend am hotarat sa fac un cheesecake fara coacere cu mere si caramel. M-am apucat de treaba, ca pe drum sa imi dau seama ca nu am caramel.
La ideea de cheesecake nu am vrut sa renunt, pentru ca a trecut foarte mult timp de cand am facut unul, asa ca m-am adaptat. Am gasit in camara un borcan cu jumatati de piersici si imediat am decis ca le pot folosi la cheesecake. Tot atunci am decis sa fac un cheesecake copt, in locul celui fara coacere. Si nu mi-a parut rau deloc.
Ingrediente si mod de preparare pentru cheesecake cu piersici:
Pentru crusta:
- 200 gr de biscuiti integrali
- 120 gr de unt topit
Pentru crema:
- 600 gr de crema de branza
- 100 gr de smantana
- 250 gr de lapte condensat sau 180 gr de zahar
- 2 oua
- 2 linguri de faina
- Vanilie
- Coaja unei lamai bio
- 4 piersici
Pentru decor:
- 4-5 piersici
- 150 ml apa
- 1 lingurita de agar -agar
Am maruntit biscuitii cu ajutorul unui chopper si i-am amestecat cu untul topit si usor racit. Am obtinut o compozitie asemanatoare unui nisip umed. Am aranjat compozitia intr-o tava de 26 cm, presand bine biscuitii cu dosul unui pahar. Am copt baza pentru 8-10 minute, apoi am lasat-o la racit, cat am facut crema.
Am pus intr-un bol crema de branza, smantana, ouale, laptele condensat, vanilia, coaja de lamaie si faina si am mixat pana a iesit o crema fina.
Deasupra crustei am pus cele 4 piersici taiate pe jumatate, apoi am turnat crema.
Am copt cheesecake-ul timp de 45 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius.
Dupa ce prajitura mea cu branza s-a racit, am ornat-o cu felii de piersica, pe care le-am uns apoi cu amestecul de apa si agar-agar(amestec care a fiert timp de 2 minute).
Am pastrat cheesecake-ul la frigider pana a doua zi, apoi l-am taiat.
DE-LI-CIOS!!
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!