Cheesecake fin cu zmeura

Cheesecake fin cu zmeura

Cheesecake fin cu zmeura

Fiecare are cate unul sau mai multe deserturi pe care le prefera. Mie imi place tortul de morcovi, negresa, panna cotta, imi plac prajiturile pufoase cu fructe si multe cam toate celelalte. :))

Printre toate deserturile astea delicioase, unele mai sanatoase si altele mai putin…se numara si cheesecake-ul. Si de ce nu mi-ar placea? Are o baza crocanta, o crema fina si aromata si de obicei cateva fructe proaspete care ofera prospetime si un plus de savoare.

In cheesecake-ul de astazi am adaugat zmeura si putin cimbru citronat, dar voi puteti opta si pentru alte fructe. Puteti folosi capsuni, afine, piersici, visine sau cirese, mure sau ce altceva doriti. De asemenea puteti sa omiteti fructele din compozitie si sa faceti un sos delicios pe langa. Sosul poate fi de ciocolata, caramel sau din fructe. Totul dupa dorinta fiecaruia.

Ingrediente si mod de preparare pentru cheesecake fin cu zmeura:

Pentru baza:

  • 250 gr de biscuiti digestivi
  • 100 gr de migdale
  • 1 lingurita de ghimir pudra – optional
  • 160 gr de unt topit
  • 1 varf de cutit de sare

Pentru crema:

  • 400 gr de crema de branza – eu am folosit Philadelphia
  • 250 gr de mascarpone
  • 250 gr de smantana pentru frisca
  • 200 gr de zahar nerafinat
  • 3 oua
  • Coaja unei lamai
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • 1 lingura de faina
  • 1 praf de sare
  • 250 gr de zmeura proaspata

Pentru baza tartei am pus migdalele la copt pana s-au rumenit usor. Cam 8-10 minute la 150 de grade Celsius, cuptor preincalzit.

Intr-un robot de bucatarie am pus biscuitii, migdalele, pudra de ghimbir, sarea si untul topit. Am pulsat pana toate ingredientele au format o compozitie asemanatoare nisipului umed.

Am tapetat cu hartie de copt o tava de 35×20 cm si peretii inalti si am turnat compozitia bazei acolo. Cu ajutorul unui pahar am aplatizat bine amestecul de biscuiti si am pus tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade Ceslius timp de 8 minute sau pana baza tartei devine usor aurie.

Pentru crema am mixat intr-un bol crema de branza cu mascarpone si smantana pentru frisca. Asigurati-va ca luati smantana pentru frisca si nu frisca vegetala. Sunt doua lucruri complet diferite, cu gust si textura diferite.

Cand crema de branza, mascarpone si smantana de frisca au devenit cremoase (a durat cam un minut), am adaugat zaharul si am mai mixat cam 30 de secunde, apoi am pus ouale, pe rand. Am adaugat apoi vanilia, coaja de lamaie, sarea si faina. Zmeura am adaugat-o ultima si am incorporat-o cu ajutorul unei spatule, cu grija sa nu o strivesc.

Am scos baza cheesecake-ului din cuptor si i-am permit 5-6 minute sa se raceasca, apoi am turnat crema deasupra.

Am pus cheesecake fin cu zmeura in cuptor pentru 50 – 60 de minute.

Dupa ce am scos cheesecake-ul din cuptor l-am lasat sa ajunga la temperatura camerei, apoi l-am pus in frigider pana a doua zi.

Cand l-am servit l-am ornat cu zmeura proaspata si frunze de cimbru citronat.

A fost delicios!

Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebookinstagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.

Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!



error: Content is protected !!