11 mai Chifle pufoase cu morcov
Chifle pufoase cu morcov
In ultimul timp am copt saptamanal cate o paine, iar pe langa paine cam tot saptamanal fac lipii naan. Ieri m-am gandit sa mai schimb putin obiceiurile si sa coc niste chifle pufoase. Sunt perfecte pentru sandwichiuri, burgeri, de mancat pe langa un bol cu ciorba. Sunt super si pentru diminetile cand in lipsa timpului ungem putin unt sau gem pe o chifla din asta pufoasa si micul dejun e servit.
Daca sunteti fani chifle pe blog mai gasiti cateva retete tare bune.
Ingrediente si mod de preparare pentru chifle pufoase cu morcov:
- 350 gr de faina
- 7 gr de sare(cand fac pentru Eva nu adaug sare deloc)
- 10 gr de drojdie proaspata
- 200 ml de lapte caldut – am folosit de migdale
- 50 ml de ulei
- 1 morcov dat pe razatoarea mica
- Pentru uns: 1 ou sau 1 lingurita de ulei amestecata cu 2 linguri de lapte
- Pentru topping: semintele preferate
Am amestecat faina cu sarea, apoi am facut o adancitura in mijlocul fainii si am pus drojdia. Am turnat putin din laptele caldut si am dizolvat-o. Dupa vreo 10-15 minute, cand drojdia s-a activat si a inceput sa creasca, am turnat restul de lapte, uleiul si morcovul ras. Am framantat aluatul cateva minute, apoi l-am pus in bol si l-am acoperit cu folie de plastic. L-am lasat la dospit aproximativ o ora, sau pana isi dubleaza volumul.
Cand aluatul si-a dublat volumul l-am imparit in 16 bile aproximativ egale. Am dat forma chiflelor, le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am acoperit cu un prosop curat. Le-am lasat sa mai dospeasca 25 de minute, timp in care am incalzit bine cuptorul la 200 de grade Celsius.
Dupa cele 25 de minute le-am uns cu un amestec de ulei si lapte si le-am presarat cu seminte de mac, susan si canepa decorticata.
Le-am copt aproximativ 20 de minute, pana s-au rumenit usor.
Sunt pufoase, gustoase si merg mancate si goale. Va spun din experienta.
Alte retete de chifle gasiti aici: https://ourdailyfood.ro/?s=chifle
Poze cu pasii pe care i-am descris mai sus, dar si multe alte idei dragute gasiti si pe contul meu de Instagram: https://www.instagram.com/ourdailyfood.ro/?hl=en
Pentru mai multe retete va puteti inscrie si pe grupul de diversificare:
https://www.facebook.com/groups/2330598313870897/
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.