11 oct. Chifle super pufoase cu usturoi si patrunjel
Chifle super pufoase cu usturoi si patrunjel
Painici pufoase, moi, aromate si delicioase. Asa pot descrie aceste chifle cu usturoi si patrunjel. Sunt perfecte pentru pranz, cina sau chiar un mini sandwich. Copii le adora, dar nici adultii nu prea pot rezista tentatiei.
Se pregatesc usor, dar este nevoie de putina rabdare pentru ca aluatul sa aiba timp sa se odihneasca dupa voia lui.
Ingrediente si mod de preparare pentru chifle super pufoase cu usturoi si patrunjel:
- 500 gr de faina
- 1 lingurita de sare
- 15 gr de drojdie proaspata
- 300 ml de apa calduta
- 30 ml de ulei de masline
Pentru uns chiflele:
- 2 catei de usturoi
- Cateva fire de patrunjel
- 3-4 linguri de ulei de masline
Am amestecat faina si sarea intr-un bol. Am sfaramat drojdia si am turnat putin din cei 300 de ml de apa calduta deasupra. Am lasat drojdia sa creasca timp de 25-30 de minute, apoi am adaugat restul de apa si am framantat. La final am incorporat uleiul. Am obtinut un aluat molcut si putin lipicios. L-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat sa creasca timp de o ora intr-un loc cald.
Aluatul si-a dublat volumul. Am lucrat cu mainile infainate si am impartit aluatul in 14 bile. Am asezat bilele intr-un vas termorezistent si am lasat spatiu intre ele pentru a avea loc sa mai creasca. Am acoperit vasul cu folie alimentara si am lasat bilele de aluat sa dospeasca timp de 20 de minute.
Dupa acest timp am introdus tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius si am copt chiflele aproximativ 20-25 de minute.
Cat chiflele s-au copt, eu am dat pe razatoare usturoiul, am tocat marunt patrunjelul si le-am amestecat cu ulei de masline.
Am scos chiflele din cuptor, le-am uns cu acest amestec si le-am introdus din nou in cuptor pentru 5 minute. Cand le-am scos a doua oara din cuptor le-am uns cu amestecul ramas si le-am lasat sa se raceasca.
Chiflele sunt moi, pufoase si aromate. Au disparut imediat din farfurii.
Daca vrei sa fii la curent si cu alte postari, urmareste ourdailyfood si pe facebook, instagram sau aboneaza-te la newsletter ca sa primesti pe e-mail urmatorul articol.
Pana la urmatoarea reteta eat well, be happy, love food!
Retete vegane, de post!